Απόψεις

Απόψεις

Κρήτη

Ας γίνει το διαδίκτυο το δικό μας "όπλο" ενημέρωσης απέναντι στον χημικό εφιάλτη

Τοξικά απόβλητα … δεν δηλητηριάζουν μόνο τις θάλασσές μας, δηλητηριάζουν όλη μας τη ζωή!

Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα και ειδικότερα η Κρήτη είναι έρμαιο των καταστάσεων και αποφάσεων των μεγάλων δυνάμεων που αφορούν το παρόν  και το μέλλον το δικό μας αλλά και των επόμενων γενιών …

Αιτία αυτή τη φορά είναι τα τοξικά απόβλητα που θα προκύψουν από την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας! Η χώρα αυτή είχε εξοπλιστεί με επικίνδυνα και απάνθρωπα χημικά όπλα που δεν είναι επικίνδυνα μόνο όταν χρησιμοποιούνται αλλά και όταν καταστρέφονται!!!

Η συνεργασία των μεγάλων δυνάμεων Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία, έρχεται και αποφασίζει να καταστραφούν αυτά τα όπλα με την μέθοδο της υδρόλυσης και μάλιστα για πρώτη φορά στα παγκόσμια δεδομένα!

Μάλιστα Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται πρώτη φορά σε επίπεδο στρατιωτικών δυνάμεων για αυτή την επιχείρηση και καταλαβαίνουμε πόσο σπουδαία αλλά και επικίνδυνη είναι αυτή η αποστολή … Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η αποστολή θα εκτελεστεί μακριά από τα δικά τους κράτη και αποφάσισαν να γίνει στην κλειστή λεκάνη της Μεσογείου και μάλιστα δυτικά της Κρήτης!!!

Τα Κρητικά μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που γνωστοποίησαν στον κόσμο την επικείμενη καταστροφή -που μάλιστα δεν μπορεί καν να υπολογιστεί- και όχι η ελληνική κυβέρνηση, όπως θα περιμέναμε.

Αλλά το θέμα αυτό θα μπορούσε πολύ απλά να αποφευχθεί αν διέθετε και η Ελλάδα ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Φυσικά οι ΗΠΑ αλλά και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις δεν επιθυμούν η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ με αποτέλεσμα να είμαστε έρμαια των αποφάσεών τους.

Είναι ιδιαίτερα "συγκινητικό" πως συμφωνούν οι μεγάλοι για τα συμφέροντά τους για να έχουν υποχείρια τις μικρές χώρες και λαούς … όμως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν αν όλοι μαζί εκφράσουμε την άποψή μας, τη διαμαρτυρία μας, την αγανάκτησή μας για το παρόν και το μέλλον μας! Ξεκινώντας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιστήμονες και γνώστες αλλά και την κυβέρνηση, η φωνή μας μπορεί και πρέπει να ακουστεί!!!

Ας γίνει το διαδίκτυο το μεγάλο μας όπλο και ας ενωθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων με αυτές των κατοίκων της Ιταλίας και της Μάλτας!

Η αδράνεια και η παθητικότητα είναι οι χειρότεροι εχθροί, όταν αφορά θέματα ΖΩΗΣ!

H φωνή μας πρέπει να ακουστεί γιατί έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την φυσική κληρονομία μας, όπως την παραλάβαμε!

 

Εβίτα Τζενάκη

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κούλες: Ποιοτικό οδόστρωμα και θέα στο λιμάνι

κούλες

Μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις προωθούνται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με ουσιαστικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και προωθούν την αναβάθμιση της εικόνας του Λιμανιού της πόλης του Ηρακλείου.

Ένα απλό αλλά συνάμα και ουσιαστικό έργο αποτελεί η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης τμημάτων προσήνεμου μόλου, όπου είχαν προκληθεί φθορές από τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Η αποκατάσταση φθορών σε έκταση περίπου 3.000 m2, στο οδόστρωμα κρίθηκε επιβεβλημένη και αναγκαία και πλέον διασφαλίζεται μία διαδρομή η οποία συνδυάζει το ποιοτικό οδόστρωμα, με μοναδική θέα το λιμάνι της πόλης μας.

Οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης που αντικατέστησαν το κατεστραμμένο τμήμα του προσήνεμου μόλου, περιελάμβαναν την απόξεση του ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα) με χρήση αποξεστικού μηχανήματος, ασφαλτική προεπάλειψη, συγκολλητική επάλειψη και τοποθέτηση ασφαλτικού μείγματος.

"Στόχος των εκτεταμένων αυτών εργασιών είναι η αναβάθμιση του λιμανιού του Ηρακλείου, που λόγω καιρικών συνθηκών επιβαρύνεται περισσότερο το οδικό τμήμα του Λιμενοβραχίονα, καθιστώντας το πλέον ασφαλές", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Κρήτη: Πότε θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Πρόβλημα με τους βοσκότοπους

Ηράκλειο: Λίστες αναμονής στα νοσοκομεία για ... γερά νεύρα!

 

 

 

 

 

ESPA BANNER