Αμέτρητα γεγονότα συνέβησαν και συμβαίνουν κάθε μέρα στον πλανήτη Γη.
Σαν σήμερα 21 Ιουλίου επιλέξαμε τα παρακάτω, που συνέβησαν:
Γεγονότα
356 π.Χ. - Καταστρέφεται από εμπρησμό ο Ναός της Αρτέμιδος της Εφέσου, ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου.

Ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, καταστράφηκε σαν σήμερα από εμπρησμό το 356 π. Χ.
285 - Ο Διοκλητιανός ορίζει τον Μαξιμιανό ως Καίσαρα και συγκυβερνήτη.
365 - Σεισμός στην Κρήτη, που εκτιμάται ότι ήταν πάνω από 8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλεί τσουνάμι που καταστρέφει την πόλη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί.
905 - Ο βασιλιάς Βερεγγάριος Α΄ της Ιταλίας και ένας μισθωμένος ουγγρικός στρατός νικούν τις δυνάμεις των Φράγκων στη Βερόνα. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος συλλαμβάνεται και τυφλώνεται επειδή καταπάτησε τον όρκο του.
1403 - Ο βασιλιάς Ερρίκος Δ΄ της Αγγλίας νικά τους επαναστάτες στη μάχη του Σρούζμπρι.
1425 - Πεθαίνει ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β´ Παλαιολόγος. Τον διαδέχεται ο γιος του, Ιωάννης Η΄ Παλαιολόγος.
1545 - Γαλλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στη νήσο Γουάιτ.
1718 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Πασάροβιτς μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Αυστρίας και της Βενετικής Δημοκρατίας.
1774 - Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1768-1774): Η Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή δίνοντας τέλος στον πόλεμο.
1831 - Ο Λεοπόλδος Α΄ γίνεται ο πρώτος βασιλιάς των Βέλγων.
1861 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Στην πόλη Μανάσας της Βιρτζίνια, η πρώτη μεγάλη μάχη του πολέμου λήγει με νίκη του Συνομοσπονδιακού στρατού.
1865 - Σε μία πλατεία του Σπρίνγκφιλντ (Μιζούρι) ο Άγριος Μπιλ Χίκοκ πυροβολεί και σκοτώνει τον Ντέιβις Τατ. Το γεγονός θεωρείται ως η πρώτη μονομαχία στη Δύση.
1873 - Ο Τζέσε Τζέιμς και η συμμορία του πραγματοποιούν στην Αϊόβα την πρώτη επιτυχημένη ληστεία τρένου στην αμερικανική Άγρια Δύση.

Ο Τζέσε Τζέιμς
1904 - Ολοκληρώνεται ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκινάει από τη Μόσχα και φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει μήκος 4.607 μίλια.
1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στο Γκουάμ.
1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Κλάους φον Στάουφενμπεργκ και οι συνάδελφοί του συνωμότες εκτελούνται στο Βερολίνο για τη συμμετοχή τους στη συνωμοσία της 20ής Ιουλίου με σκοπό τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ.
1952 - Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών Ρίχτερ χτυπά τη νότια Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες.
1954 - Πρώτος Πόλεμος της Ινδοκίνας: Η Διάσκεψη της Γενεύης χωρίζει το Βιετνάμ σε Βόρειο Βιετνάμ και Νότιο Βιετνάμ.
1959 - Καθελκύεται το Savannah, το πρώτο εμπορικό πυρηνοκίνητο πλοίο.
1961 - Πρόγραμμα Μέρκιουρι: ο Γκας Γκρίσομ γίνεται ο δεύτερος Αμερικανός που ταξιδεύει στο διάστημα (σε υποτροχιακή αποστολή).
1969 - Στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ξεκινά η δίκη των δύο Γερμανών φονιάδων Χέρμαν Ντουφτ - Χανς Μπασενάουερ.
1972 - Ματωμένη Παρασκευή: 9 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στο Μπέλφαστ (Βόρεια Ιρλανδία) ύστερα από βομβιστική επίθεση του Προσωρινού IRA.
1974 - Πραγματοποιείται η μυστική επιχείρηση Νίκη, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων από τη Σούδα Χανίων προς το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
1974 - Διενεργείται προπαρασκευασμένη επιχείρηση διείσδυσης - επίθεσης των Ελληνοκυπρίων Καταδρομών στο στρατόπεδο των Τούρκων Αλεξιπτωτιστών στο βουνό Κοτζά Καγιά στα μετόπισθεν του εχθρού (Μάχη του Κοτζά Καγιά).
Γεννήσεις
1816 - Γεννήθηκε ο Πάουλ Γιούλιους Φον Ρόιτερ, (Ίσραελ Μπιρ Γιοσαφάτ το πραγματικό όνομά του), Γερμανός δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων «Ρόιτερς».

Ο Πάουλ Γιούλιους Φον Ρόιτερ
1899 - Γεννήθηκε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Αμερικανός συγγραφέας.

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ
1913 - Γεννήθηκε ο Ιωάννης Ζίγδης, Έλληνας πολιτικός.

Ο Ιωάννης Ζίγδης
1936 - Γεννήθηκε Αλέν Γκρε, Γάλλος συγγραφέας και εικονογράφος.
1948 - Γεννήθηκε ο Μπέπε Γκρίλο, Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.

Ο Μπέπε Γκρίλο
1951 - Γεννήθηκε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, Αμερικανός ηθοποιός.
Θάνατοι
1425 - Πέθανε ο Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος, Βυζαντινός αυτοκράτορας.
1796 - Πέθανε ο Φίλιπ Κάρτερετ, Άγγλος θαλασσοπόρος.
1916 - Πέθανε ο Χατζημιχάλης Γιάνναρης, Κρητικός οπλαρχηγός.

Ο Κρητικός οπλαρχηγός Χατζημιχάλης Γιάνναρης
1928 - Πέθανε ο Κώστας Καρυωτάκης, Έλληνας συγγραφέας.

Ο Κώστας Καρυωτάκης
1944 - Πέθανε ο Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, Γερμανός στρατιωτικός.

Ο Κλάους φον Στάουφενμπεργκ
1965 - Πέθανε ο Σωτήρης Πέτρουλας, Έλληνας αγωνιστής.

Ο 23χρονος φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1965, κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην Αθήνα, κατά της κυβέρνησης των αποστατών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσπνοια: Πώς να αντιμετωπίσετε άμεσα τα συμπτώματα της
Κλιματισμός: Γιατί μας κάνει να παχαίνουμε;
Τα κοράλλια μετατρέπονται σε… πυγολαμπίδες για να κερδίσουν την τροφή τους (βίντεο)