Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαροντολμάδες με λάχανο

Image
Ψαροντολμάδες με λάχανο
 clock 07:00 | 13/02/2014 writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • 1/2 ή 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ​1 φλιτζ. σάρκα από φρέσκο μπακαλιάρο ή άλλο ψάρι, ξεκοκαλισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  • ​1 φλιτζ. μυρωδικά ( μάραθο, μαϊντανό, άνηθο )
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ​1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 αυγά ολόκληρα και ένα ασπράδι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ​1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • ​2-3 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • ​1 πρέζα ρίγανη
  • γιαούρτι στραγγιστό ( προαιρετικά )

  • Ζεματίστε πολύ βιαστικά τα φύλλα του λάχανου και αφήστε τα να στραγγίσουν.
  • Σε βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε και το ψάρι και σοτάρετε 1-2 λεπτά να σφίξει.
  • Βάλτε και το ρύζι, καθώς και τα μυρωδικά και το σκόρδο στη τηγάνι.
  • Προσθέστε το κρασί και λίγο νερό.
  • Σιγοβράστε για 3 λεπτά, βάλτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και τα αυγά στο μίγμα και δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση.
  • Γεμίζετε με το μίγμα αυτό τα φύλλα, φτιάχνοντας μεγάλους ντολμάδες και αραδιάστε τους στην κατσαρόλα.
  • Περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, βάλτε λίγο νερό και τις φέτες λεμονιού.
  • Πασπαλίστε με τη ρίγανη, βάλτε και το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε τους ντολμάδες για 30 λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσει το ρύζι.
  • Αν θέλετε φτιάξτε αυγολέμονο με το ζουμί τους ή σερβίρετε τους ντολμάδες με τη σάλτα τους και στραγγιστό γιαούρτι.

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis