Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι τηγανητό με σάλτσα δεντρολίβανο

Ψάρι τηγανητό με σάλτσα δεντρολίβανο
 clock 06:03 | 02/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια της εποχής μέτρια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 7-8 φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ​λεμόνι
  • λάδι

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
  • Τους στίβουμε λεμόνι, απ' έξω και μέσα στη κοιλιά και το κεφάλι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν και τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα.
  • Στραγγίζουμε το λάδι που τα τηγανίσαμε, κόβουμε πολύ ψιλό το σκόρδο και το αφήνουμε να ξανθίσει στο λάδι.
  • Βγάζουμε το σκόρδο και βάζουμε στο λάδι  μια κουταλιά αλεύρι φουσκωτή και μια κοφτή και το ανακατεύουμε να ροδοκοκκινίσει.
  • Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σβήνουμε με ξύδι.
  • Προσθέτουμε νερό να γίνει μια αραιή σάλτσα.
  • Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει (να μην γίνει πηχτή).
  • Τη δοκιμάζουμε κι αν θέλει άρωμα δεντρολίβανου, προσθέτουμε.
  • Στη γεύση πρέπει να ξινίζει λίγο.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια και τα αφήνουμε 5-6 ώρες.
  • Έπειτα γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη πλευρά.
  • Μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα για να απορροφηθεί η σάλτσα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis