Υλικά
- 1 κιλό ψάρια της εποχής μέτρια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 7-8 φυλλαράκια δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- αλεύρι
- αλάτι-πιπέρι
- λεμόνι
- λάδι
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
- Τους στίβουμε λεμόνι, απ' έξω και μέσα στη κοιλιά και το κεφάλι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν και τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα.
- Στραγγίζουμε το λάδι που τα τηγανίσαμε, κόβουμε πολύ ψιλό το σκόρδο και το αφήνουμε να ξανθίσει στο λάδι.
- Βγάζουμε το σκόρδο και βάζουμε στο λάδι μια κουταλιά αλεύρι φουσκωτή και μια κοφτή και το ανακατεύουμε να ροδοκοκκινίσει.
- Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σβήνουμε με ξύδι.
- Προσθέτουμε νερό να γίνει μια αραιή σάλτσα.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει (να μην γίνει πηχτή).
- Τη δοκιμάζουμε κι αν θέλει άρωμα δεντρολίβανου, προσθέτουμε.
- Στη γεύση πρέπει να ξινίζει λίγο.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια και τα αφήνουμε 5-6 ώρες.
- Έπειτα γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη πλευρά.
- Μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα για να απορροφηθεί η σάλτσα.