Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια γίγαντες ( πλακί )

Φασόλια γίγαντες ( πλακί )
 clock 06:29 | 08/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3/4 κιλόύ ντομάτες ώριμες ή 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι

  • Καθαρίζετε τα φασόλια και τα βάζετε από το βράδυ σε νερό να μουσκέψουν.
  • Την άλλη μέρα, τα πλένετε καλά μέσα σε τρυπητό και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο χονδρό αλάτι να βράσουν επί 3/4 της ώρας.
  • Τα ρίχνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Στο μεταξύ, βάζετε σε ανάλογο ταψί το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα ολόκληρα και τα βάζετε στο φούρνο μέχρις ότου μαραθούν και ροδίσουν.
  • Προσθέτετε τότε τα φασόλια, το σέλινο, το μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και τα βάζετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό ή διαλύετε την πάστα σε 1-2 φλιτζάνια νερό.
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύετε τα φασόλια και τα περιχύνετε με την ντομάτα.
  • Τα βάζετε ξανά σε μέτριο φούρνο να ψηθούν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Σημείωση:

Μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί από την αρχή. Αφού μουσκέψετε τα φασόλια, θα τα βάλετε στο ταψί με όλα τα υλικά και τα ψήσετε στο φούρνο για 2 ώρες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis