Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικός ζωμός λαχανικών

Image
Σπιτικός ζωμός λαχανικών
 clock 08:36 | 13/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 πράσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 καρότα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 3-4 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνη

  1. Δέστε σε τουλπάνι 2 κουτ. σούπας χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και περιχύστε με νερό που τα σκεπάζει
  3. Βράστε 40 λεπτά να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και πετάξτε τη δάφνη, το τουλπάνι με το πιπέρι και το θυμάρι. Κρατήστε το ζωμό.
  4. Περάστε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά στο μύλο από τις μεγαλύτερες τρύπες και βάλτε τα πάλι στο ζωμό. Βράστε άλλα 30-40 λεπτά για να μείνει περίπου μισό ζουμί. Αν θέλετε ζωμό διάφανο, περάστε τον από σήτα στρωμένη με βρεγμένο τουλπάνι και παγώστε.
  5. Για πυκνό ζωμό, λιώστε στο μίξερ τα λαχανικά και αδειάστε τα σε κουπάκια ή σε θήκες για παγάκια.
  6. Αφήστε να κρυώσει ο ζωμός και βάλτε τον στην κατάψυξη.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis