Υλικά
Για 8 άτομα:
- 5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
- 8 κουταλιές κοφτές αλεύρι
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαφιού γάλα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 6 αυγά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Βάζετε σε πλατειά κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι και το ανακατεύετε με το σύρμα των αυγών να διαλυθεί καλά.
- Ρίχνετε λίγο - λίγο το γάλα καφτό και το ανακατεύετε να πήξει.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το αλάτι και τους κρόκους, πολύ κλά χτυπημένους.
- Ρίχνετε κατόπιν το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
- Ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και το αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ανάλογο πυρέξ.
- Βάζετε αμέσως να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά της ώρας.