Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με ζαμπόν

Σουφλέ με ζαμπόν
 clock 06:14 | 18/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

Για 8 άτομα:

  • 5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
  • 8 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • ​1 1/2 φλυτζάνι τσαφιού γάλα
  • ​1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Βάζετε σε πλατειά κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι και το ανακατεύετε με το σύρμα των αυγών να διαλυθεί καλά.
  • Ρίχνετε λίγο - λίγο το γάλα καφτό και το ανακατεύετε να πήξει.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το αλάτι και τους κρόκους, πολύ κλά χτυπημένους.
  • Ρίχνετε κατόπιν το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
  • Ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και το αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ανάλογο πυρέξ.
  • Βάζετε αμέσως να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά της ώρας.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis