Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβιθάδα φούρνου

Ρεβιθάδα φούρνου
 clock 06:23 | 13/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

  • Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σόδα.
  • Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα πλένουμε καλά.
  • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα πήλινο τσουκάλι ή ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
  • Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, τη δάφνη και τέλος τις ροδέλες κρεμμυδιού και την ντομάτα.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα ρεβίθια.
  • Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με νερό και φτάχνουμε ζυμάρι το οποίο βάζουμε σαν στεφάνη γύρω γύρω στο χείλος του τσουκαλιού ώστε να κολλήσει καλά το καπάκι.
  • Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 5 1/2 ώρες, μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis