Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσα με κιμά γεμιστά

Image
Πράσα με κιμά γεμιστά
 clock 13:26 | 13/09/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πράσα
  • 3/4 φλυτζ. βούτυρο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλυτζάνι τυρί γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 6-7 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι-πιπέρι

 

 


  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα πράσα.Τα κόβετε σε κομμάτια 6-7 εκ. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό 1/2 ώρα περίπου. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
  2. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μισό φλυτζάνι βούτυρο. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, τον κιμά, το μαϊντανό και αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το τυρί. Στραγγίζετε τα ντοματάκια και βάζετε την ψίχα της ντομάτας στον κιμά.
  3. Βγάζετε με το χέρι σας τα εσωτερικά φύλλα από τα πράσα και στην κοιλότητα που δημιουργείται, σπρώχνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ένα κομμάτι μπέικον ως την άκρη του πράσου, για να συγκρατήσει τη γέμιση. Γεμίζετε τα πράσα και τα κλείνετε με ένα άλλο κομμάτι μπέικον.
  4. Βάζετε τα πράσα το ένα κοντά στο άλλο σε μια κατσαρόλα, με το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό ντομάτας και ένα φλυτζάνι νερό. Τοποθετείται ένα πιάτο από πάνω να τα πιέζει και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μισή περίπου ώρα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis