Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμη μαρμελάδα ροδάκινο

Πεντανόστιμη μαρμελάδα ροδάκινο
 clock 07:00 | 19/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • Ροδάκινα
  • Ζάχαρη
  • Χυμό από ένα λεμόνι

  • Αρχικά να ξέρετε πως το φρούτο το μετράμε σε ποτήρια.
  • Άρα όσα ποτήρια με φρούτο χρησιμοποιήσουμε θα προσθέσουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης.
  • Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας σε μικρά κομματάκια τα ροδάκινα. 
  • Τα βάζουμε στο τσουκάλι μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια δυναμώνουμε το μάτι και καθώς βράζει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 
  • Χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει. 
  • Μόλις είναι έτοιμη τη φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα  στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.
  • Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε όλες σας τις μαρμελάδες, το μόνο που αλλάζει είναι η αναλογία της ζάχαρης ανάλογα το πόσο ξινό είναι το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε. 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis