Υλικά
- Ροδάκινα
- Ζάχαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αρχικά να ξέρετε πως το φρούτο το μετράμε σε ποτήρια.
- Άρα όσα ποτήρια με φρούτο χρησιμοποιήσουμε θα προσθέσουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης.
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας σε μικρά κομματάκια τα ροδάκινα.
- Τα βάζουμε στο τσουκάλι μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια δυναμώνουμε το μάτι και καθώς βράζει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- Χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.
- Μόλις είναι έτοιμη τη φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.
- Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε όλες σας τις μαρμελάδες, το μόνο που αλλάζει είναι η αναλογία της ζάχαρης ανάλογα το πόσο ξινό είναι το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε.