Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέρκα με λαχανικά και σος πιπεριάς

Πέρκα με λαχανικά και σος πιπεριάς
 clock 09:50 | 01/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο πέρκας
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • σέλερι
  • κόκκους πιπέρι

Για τη σος

  • 1 μέτρια πιπεριά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 6 κ.σ. λάιμ
  • κρόκος Κοζάνης
  • ξύσμα λεμονιού

  • Σε μια ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο τοποθετούμε την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και από πάνω το φιλέτο πέρκας, λίγους κόκκους πιπέρι, λίγο αλάτι.
  • Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.

Για τη σος:

  •  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και το σβήνουμε με το κρασί που το έχουμε ανακατέψει με τον κρόκο Κοζάνης.
  • Αφήνουμε 5-6 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε το λάιμ με το λεμόνι.
  • Μετά ρίχνουμε το αλάτι και το ζωμό από το φαγητό που έχουμε βράσει στην κατσαρόλα καθώς και 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο.
  • Το αφήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά και το ρίχνουμε  μέσα στην κατσαρόλα με το ψάρι.
  • Πασπαλίζουμε το φαγητό με χρωματιστά πιπέρια και σερβίρουμε.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis