Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο πέρκας
- 1 πατάτα
- 2 καρότα
- σέλερι
- κόκκους πιπέρι
Για τη σος
- 1 μέτρια πιπεριά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 6 κ.σ. λάιμ
- κρόκος Κοζάνης
- ξύσμα λεμονιού
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο τοποθετούμε την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και από πάνω το φιλέτο πέρκας, λίγους κόκκους πιπέρι, λίγο αλάτι.
- Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
Για τη σος:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και το σβήνουμε με το κρασί που το έχουμε ανακατέψει με τον κρόκο Κοζάνης.
- Αφήνουμε 5-6 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε το λάιμ με το λεμόνι.
- Μετά ρίχνουμε το αλάτι και το ζωμό από το φαγητό που έχουμε βράσει στην κατσαρόλα καθώς και 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο.
- Το αφήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ψάρι.
- Πασπαλίζουμε το φαγητό με χρωματιστά πιπέρια και σερβίρουμε.