Υλικά
- Καθαρίζουμε τα μύδια από τα χνούδια, τα πλένουμε και τα βάζουμε με νερό να βράσουν.
- Αφού βράσουν αφαιρούμε τα όστρακα από τα μύδια που έχουν ανοίξει ( αυτά που δεν άνοιξαν τα πετάμε ) και κρατάμε τα ψαχνά.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα 240 γρ. λάδι (για 1 1/2 κιλό μύδια) και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθίσει.
- Προσθέτουμε τα μύδια να καβουρντιστούν λίγο και τα σβήνουμε με 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά πάστα ντομάτα διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό ή 600 γρ. ντομάτες ώριμες περασμένες από τρυπητό, αλάτι και πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε το ζουμί να είναι διπλάσιο από το ρύζι.
- Τ' αφήνουμε να βράσουν και αφού πλύνομε το ρύζι με άφθονο νερό, το προσθέτουμε μέσα στο φαγητό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Σημείωση:
Γίνεται και χωρίς να βγάλουμε το κέλυφος από τα μύδια. Θα τα ξύσουμε τότε πολύ καλά.