Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια πιλάφι

Μύδια πιλάφι
 clock 06:00 | 07/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά


  • Καθαρίζουμε τα μύδια από τα χνούδια, τα πλένουμε και τα βάζουμε με νερό να βράσουν.
  • Αφού βράσουν αφαιρούμε τα όστρακα από τα μύδια που έχουν ανοίξει ( αυτά που δεν άνοιξαν τα πετάμε ) και κρατάμε τα ψαχνά.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα 240 γρ. λάδι (για 1 1/2 κιλό μύδια) και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθίσει.
  • Προσθέτουμε τα μύδια να καβουρντιστούν λίγο και τα σβήνουμε με 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε μια κουταλιά πάστα ντομάτα διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό ή 600 γρ. ντομάτες ώριμες περασμένες από τρυπητό, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε το ζουμί να είναι διπλάσιο από το ρύζι.
  • Τ' αφήνουμε να βράσουν και αφού πλύνομε το ρύζι με άφθονο νερό, το προσθέτουμε μέσα στο φαγητό.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Σημείωση:

Γίνεται και χωρίς να βγάλουμε το κέλυφος από τα μύδια. Θα τα ξύσουμε τότε πολύ καλά.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis