Υλικά
- 6-8 μεγάλα μπαρμπούνια
- 4 κρεμμύδια
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι, δεντολίβανο και άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- χυμός από 2 λεμόνια
- μαϊντανός
- αλάτι-πιπέρι
- Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες.
- Τοποθετείτε τα ψάρια σε ένα πυρίμαχο και στενόμακρο ταψί.
- Τα αλατίζετε και ρίχνετε πάνω τα αρωματικά βότανα.
- Τοποθετείτε τα κρεμμύδια έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια των ψαριών.
- Ρίχνετε το λάδι και το λεμόνι και τα ψήνετε στο φούρνο 25 λεπτά.
- Σ΄αυτό το διάστημα ραντίζετε με ένα κουτάλι τα ψάρια, με το ζουμί που είναι στο ταψί.
- Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα σερβίρετε αμέσως.