Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα
 clock 09:00 | 20/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • ​1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • ​1 φλυτζάνι τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σαντιγύ έτοιμη ή του κουτιού
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλυτζανιύ τσαγιού ρούμι ή κονιάκ
  • ​5 αυγά
  • 3 χαρτάκια βανίλιας
  • κερασάκια και αμύγδαλα καβουρδισμένα για γαρνίρισμα

  • Χτυπάτε το βούτυρο πάρα πολύ καλά να γίνει αφράτο.
  • Τρίβετε τη σοκολάτα σε τρίγρη και χωρίζετε του κρόκους από τα ασπράδια. 
  • Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
  • Τους ρίχνετε στο βούτυρο.
  • Ρίχνετε το ποτό και τελευτάια τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει τ' ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.
  • Την προσθέτετε στην κρέμα, ανακατεύοντας πολύ ελαφρά, να ενωθούν όλα μαζί.
  • Ρίχνετε την κρέμα σε μεγάλο γυάλινο μπωλ και γαρνίρετε με κορνέ και τη σαντιγύ σε διάφορα σχέδια.
  • Συμπληρώνετε το γαρνίρισμα με κερασάκια και πασπαλίζετε με λίγα αμύγδαλα ή φυστίκια.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε την κρέμα απ' ευθείας σε ατομικά μπωλ. 
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis