Υλικά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σαντιγύ έτοιμη ή του κουτιού
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλυτζανιύ τσαγιού ρούμι ή κονιάκ
- 5 αυγά
- 3 χαρτάκια βανίλιας
- κερασάκια και αμύγδαλα καβουρδισμένα για γαρνίρισμα
- Χτυπάτε το βούτυρο πάρα πολύ καλά να γίνει αφράτο.
- Τρίβετε τη σοκολάτα σε τρίγρη και χωρίζετε του κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
- Τους ρίχνετε στο βούτυρο.
- Ρίχνετε το ποτό και τελευτάια τη σοκολάτα.
- Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει τ' ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.
- Την προσθέτετε στην κρέμα, ανακατεύοντας πολύ ελαφρά, να ενωθούν όλα μαζί.
- Ρίχνετε την κρέμα σε μεγάλο γυάλινο μπωλ και γαρνίρετε με κορνέ και τη σαντιγύ σε διάφορα σχέδια.
- Συμπληρώνετε το γαρνίρισμα με κερασάκια και πασπαλίζετε με λίγα αμύγδαλα ή φυστίκια.
- Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε την κρέμα απ' ευθείας σε ατομικά μπωλ.