Υλικά
- Διαλέγουμε μελιτζάνες με ψαχνό και όχι με σπόρους.
- Τις καθαρίζουμε τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, αφού τις τρυπήσουμε με το πιρούνι σε 2-3 μέρη.
- Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε πολύ καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε καλά μέσα σε ξύλινο γουδί.
- Τις μετράμε με το φλιτζάνι και βάζουμε σε 2 φλιτζάνια πολτό μελιτζάνας, 1 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού με 2 αυγά, 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 κουτ.γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά και τα πλάθουμε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.
- Τα τυλίγουμε σε γαλέτα και τα τηγανίζουμε να ροδοψηθούν καλά.