Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανοκεφτέδες κροκέτες

Μελιτζανοκεφτέδες κροκέτες
 clock 06:55 | 03/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά


  • Διαλέγουμε μελιτζάνες με ψαχνό και όχι με σπόρους.
  • Τις καθαρίζουμε τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, αφού τις τρυπήσουμε με το πιρούνι σε 2-3 μέρη.
  • Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε πολύ καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε καλά μέσα σε ξύλινο γουδί.
  • Τις μετράμε με το φλιτζάνι και βάζουμε σε 2 φλιτζάνια πολτό μελιτζάνας, 1 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού με 2 αυγά, 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 κουτ.γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά και τα πλάθουμε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.
  • Τα τυλίγουμε σε γαλέτα και τα τηγανίζουμε να ροδοψηθούν καλά.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis