Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρίτσα

Image
Μαγειρίτσα
 clock 11:39 | 30/04/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνιού ή κατσικιού γάλακτος
  • 1 εντεριά ενός αρνιού ή κατσικιού
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 6 κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών

  • Ξεπλένουμε την συκωταριά και τα έντερα. Κόβουμε τα έντερα κατά μήκος με ένα ψαλιδάκι.
  • Κόβουμε τα πλεμόνια σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα σε 2 lt νερό που βράζει.
  • Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε την υπόλοιπη συκωταριά και τα έντερα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί επί 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα όλη τη συκωταριά και τα έντερα και αφού τα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν, τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τη συκωταριά και τα έντερα για 2 λεπτά.
  • Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τέλος 1 1/2 lt νερό.
  • Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα ή έως ότου ψηθεί το ρύζι.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αυγοκόβουμε.

 

Για το αυγολέμονο:

  • Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα ασπράδια και προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι.
  • Μετά προσθέτουμε τους 2 κρόκους και με την κουτάλα της σούπας προσθέτουμε πολύ αργά ζωμό από την κατσαρόλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis