Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανοσαλάτα με γιαούρτι και σταφύλια

Λαχανοσαλάτα με γιαούρτι και σταφύλια
 clock 06:26 | 22/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 250 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γρ. σταφύλι άσπρο κομμένο στη μέση χωρίς κουκούτσια
  • 6 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για το ντρέσινγκ:

  • ​2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

  • Βάζετε το λάχανο σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και τα σταφύλια.
  • Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι και το ανακινείτε δυνατά ώσπου να αναμειχθούν καλά.
  • Αναμειγνύετε το ντρέσινγκ με το γιαούρτι σε ένα άλλο μπολ και αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε τα λαχανικά και ανακατεύτε καλά.
  • Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τη γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis