Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κροκέτες από μανιτάρια

Κροκέτες από μανιτάρια
 clock 05:53 | 17/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

Για 6 άτομα:

  • 1/2 κιλού κρέας βραστό ή ψητό ψιλοκομμένο
  • ​1/2 φλυτζανιού τσαγιού λάδι
  • 3 κουταλιές κοφτές σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές κοφτές σουπάς αλευρί
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένα
  • ​3 αυγά
  • ​αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι

  • ​Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ.
  • Βάζετε σε κατσαρολιτσα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε λίγο - λίγο το αλεύρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά να γίνει η σάλτσα λεία και πηχτή.
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά, καλά χτυπημένα, το κρέας, τα μανιτάρια και το ζαμπόν και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Αφήνετε να κρυώσουν.
  • Πρέπει να είναι το μείγμα πολύ σφικτό.
  • Παίρνετε λίγο - λίγο και πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες. 
  • Αλευρώνετε ελαφρά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι, να ροδοψηθούν.
  • Σερβίρονται σε μία βραστή σαλάτα.

Σημείωση: Για το φαγητό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας, που σας έχει περισσέψει

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis