Υλικά
Για 6 άτομα:
- 1/2 κιλού κρέας βραστό ή ψητό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζανιού τσαγιού λάδι
- 3 κουταλιές κοφτές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές κοφτές σουπάς αλευρί
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
- Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ.
- Βάζετε σε κατσαρολιτσα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε λίγο - λίγο το αλεύρι να διαλυθεί.
- Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά να γίνει η σάλτσα λεία και πηχτή.
- Αλατοπιπερώνετε
- Τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά, καλά χτυπημένα, το κρέας, τα μανιτάρια και το ζαμπόν και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Αφήνετε να κρυώσουν.
- Πρέπει να είναι το μείγμα πολύ σφικτό.
- Παίρνετε λίγο - λίγο και πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες.
- Αλευρώνετε ελαφρά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι, να ροδοψηθούν.
- Σερβίρονται σε μία βραστή σαλάτα.
Σημείωση: Για το φαγητό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας, που σας έχει περισσέψει