Υλικά
- 1 κιλό κολιοί
- 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1 λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
- Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά.
- Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
- Τους αφήνετε στο ψυγείο 1/2 ώρα.
- Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.
- Παίρνετε το ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη πιπεριά.
- Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας, λίγο αλατοπίπερο και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
- Τότε ρίχνετε το κρασί, παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια.
- Ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμη 30 λεπτά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.