Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολιοί φούρνου

Κολιοί φούρνου
 clock 06:57 | 06/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό κολιοί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό 
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά 
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι

  • Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά.
  • Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
  • Τους αφήνετε στο ψυγείο 1/2 ώρα.
  • Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.
  • Παίρνετε το ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη πιπεριά.
  • Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας, λίγο αλατοπίπερο και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Τότε ρίχνετε το κρασί, παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια.
  • Ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμη 30 λεπτά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
  •  
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis