Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για ερωτευμένους και όχι μόνο!

Image
Για ερωτευμένους και όχι μόνο!
 clock 10:04 | 14/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  •  120g ανάλατο βούτυρο ψιλοκομμένο
  •  220g ( 1 φλιτζάνι ) καστανή ζάχαρη
  •  2 αυγά
  •  240g ( 1 φλιτζάνι ) κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  •  1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  225g ( 1 1/2 φλιτζάνια ) αλεύρι
  •  75g ( 3/4 φλιτζανιού )  κακάο
  • ·1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

Κρέμα σοκολάτας ( ganache ):

  •  200γρ μαύρη σοκολάτα ( 55% κακάο ) ψιλοκομμένη
  • ·300ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη

Για τη ganache:

  •  Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. 
  • Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χωρίζουμε τη ganache σε δύο μπολ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο το 1 μπολ και το δεύτερο μπολ το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Για τα κέικ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C.
  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
  •  Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  •  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αυγών, χτυπώντας με το μίξερ ελαφρά μέχρι να γίνει λείο.
  • Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ. και στρώνουμε την καθεμιά με λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε ίσες ποσότητες μέσα στις φόρμες και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.
  • Για να είμαστε σίγουροι ότι τα κέικ έχουν ψηθεί, βυθίζουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι στο κέντρο τους, αν βγει καθαρό και στεγνό είναι έτοιμα.
  • Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βγάζουμε τη ganache από το ψυγείο και την ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω στο πρώτο κέικ.
  • Τοποθετούμε πάνω από τη ganache το δεύτερο κέικ και πιέζουμε απαλά.
  •  Τέλος απλώνουμε πάνω από το δεύτερο κέικ τη ganache που είχαμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνοντας να τρέξει και λίγη στα τοιχώματά του.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis