Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Σχέση εξ αποστάσεως

Image
Σχέση εξ αποστάσεως
 clock 22:46 | 17/12/2013 writer icon newsroom ekriti.gr

Αρκετοί από εμάς αντιμετωπίζουμε ή έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν μια σχέση εξ αποστάσεως. Και τι εννοούμε με αυτό; Να ζεις σε μια σχέση όπου βλέπεις το σύντροφό σου ορισμένες μέρες του μήνα, ή ακόμα χειρότερα, του χρόνου. Μετράτε και οι δύο αντίστροφα τις μέρες για να βρεθείτε και συνήθως, όταν είστε μαζί περνάτε υπέροχα.

Το βασικό για να πετύχει μια τέτοια σχέση, είναι να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αν ο σύντροφός σας θέλει να κάνει την παρατυπία του, μπορεί να την κάνει και να μην το μάθετε ποτέ, κάτι που βέβαια, ισχύει και για εσάς. Επομένως η πίεση, η ζήλεια και η γκρίνια δεν οδηγούν πουθενά. Αν δείτε ότι υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία διαφωνείτε, προσπαθήστε να τα λύσετε με συζήτηση, ήρεμα και χωρίς περιορισμούς τύπου ‘’αν ξαναπάς σε αυτό το μέρος ή αν ξαναμιλήσεις στο συγκεκριμένο άτομο, τελειώσαμε’’.

Καλό θα ήταν, όσο εγωιστές κι αν είστε, να καλμάρετε τα νεύρα σας και να κάνετε υποχωρήσεις και οι δύο. Γιατί αν υποχωρεί σε μία σχέση μόνο ο ένας, και αυτό ισχύει γενικά για τις σχέσεις, τότε το άτομο αυτό κουράζεται και μπορεί πολλές φορές να οδηγηθείτε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Πριν μερικά χρόνια, όταν και εγώ είχα αντιμετωπίσει μια ανάλογη κατάσταση, δεν υπήρχαν οι διευκολύνσεις που υπάρχουν σήμερα μέσω κινητού και internet, και μια σχέση εξ’ αποστάσεως, στοίχιζε αρκετά. Σήμερα, αρκεί να έχεις ‘’κατεβάσει’’ την κατάλληλη εφαρμογή, (skype, viber, whatsapp, κλπ) και μπορείτε να μιλάτε και να ανταλλάσετε φωτογραφίες, όλο το 24ωρο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Μόνο όμως αυτού του είδους η επικοινωνία δεν αρκεί για να διατηρηθεί μία σχέση. Από παιδιά που ήμασταν, λατρεύαμε τις εκπλήξεις. Επομένως, αν σας το επιτρέπει ο χρόνος και η οικονομική σας κατάσταση, επισκεφτείτε το σύντροφό σας, ώστε να περάσετε χρόνο μαζί. Προσπαθήστε να κάνετε ίδια πράγματα στην καθημερινότητά σας, όπως για παράδειγμα να παρακολουθείτε την ίδια σειρά ή να διαβάζετε το ίδιο βιβλίο, ώστε να νοιώθετε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, ανεξαρτήτου απόστασης.

Σε περίπτωση που κουραστήκατε από τη σχέση σας ή πιστεύετε ότι δεν τραβάει άλλο, ο χωρισμός είναι πιο ελαφρύς και εύκολος απ’ ότι θα ήταν αν ζούσατε και οι δύο στην ίδια πόλη. Αν το επιλέξετε, μπορείτε να αποφύγετε να μαθαίνετε νέα του πρώην σας συντρόφου, και δεν θα χρειάζεται να μετριάζετε τις κινήσεις σας για το ενδεχόμενο που θα τον συναντήσετε κάπου. Ακόμη κι αν στο μέλλον ακούσετε για εκείνον, η απόσταση θα έχει λειτουργήσει υπέρ σας, και οι πληγές θα έχουν γιάνει.

Απ’ τη στιγμή που θα μπείτε σε μία τέτοια σχέση, την εξ’ αποστάσεως, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα πετύχει και θα διατηρηθεί, γιατί η αρνητική αντίληψη η δική σας, όσο και των υπολοίπων γύρω σας, που σίγουρα θα φροντίσουν να πουν την άποψή τους, θα λειτουργήσει αρνητικά για εσάς. Αν έχετε υπομονή και κυρίως εμπιστοσύνη στο σύντροφό σας, θα έχετε σίγουρα το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση.

Φ.Σ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis