Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Τα μανιτάρια μειώνουν τον κίνδυνο νοητικής εξασθένησης στους ηλικιωμένους  

Image
manitaria.jpg
 clock 08:20 | 19/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Eρευνητές του National University of Singapore, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση μανιταριών περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα μπορεί ενδεχομένως να μειώνει τον κίνδυνο ελαφράς νοητικής εξασθένησης κατά 50%.
Οι ερευνητές ακολούθησαν τον τρόπο ζωής και τη διατροφή 663 Κινέζων άνω των 60 ετών. Σε διάστημα 6 ετών, ανακάλυψαν σχέση μεταξύ λιγότερων πιθανοτήτων εμφάνισης ελαφράς νοητικής εξασθένησης και της κατανάλωσης μανιταριών.
Περίπου 9 στους 100 ανθρώπους που κατανάλωναν περισσότερες από 2 μερίδες μανιταριών την εβδομάδα διαγνώστηκαν με ελαφρά νοητική εξασθένηση. Συγκριτικά, 19 από τους 100 που έτρωγαν λιγότερες από μια μερίδα την εβδομάδα είχαν την πάθηση
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα στοιχεία στηρίζουν τον πιθανό ρόλο των μανιταριών και των βιοενεργών ουσιών στην καθυστέρηση της νευροεκφύλισης.
Ο ερευνητής Irwin Cheah, δήλωσε ότι η μειωμένη εμφάνιση ελαφράς νοητικής εξασθένησης σε όσους καταναλώνουν μανιτάρια θα μπορούσε να οφείλεται στην ουσία εργοθειονεΐνη.
Πρόκειται για αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη ουσία την οποία οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνθέσουν μόνοι.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer's Disease.

Δείτε επίσης:Τα "μαγικά μανιτάρια" στη μάχη κατά της χρόνιας κατάθλιψης

Πηγές: Journal of Alzheimer's Disease , iatronet.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis