Δευτέρα 21 ΙΑΝ 2019 11:42
 • Ηρακλειο
  11°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  11°C
Ekriti.gr Logo

Η Ισπανία επανακαθορίζει τις προδιαγραφές για τα σπίτια, που νοικιάζονται σε τουρίστες

Η Ισπανία επανακαθορίζει τις προδιαγραφές για τα σπίτια, που νοικιάζονται σε τουρίστες

airbnb_708095959.jpg

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε οτι τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να λύσει σε συνεργασία με τις Αυτονομίες  δύο θέματα που καίνε λόγω και της κοινωνικής τους διάστασης: Το ζήτημα της μίσθωσης σπιτιών σε τουρίστες, καθορίζοντας τις προδιαγραφές της τουριστικής κατοικίας και το ζήτημα των taxi (Uber κλπ) 
Το ζήτημα της τουριστικής κατοικίας, όπως τονίσθηκε, πρέπει να εξετασθεί τόσο από την πλευρά της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προίόντος (γιατί όπως είπε και η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού M. Maroto με την μαζική είσοδο στην τουριστική αγορά ενοικιαζόμενων σπιτιών το ποιοτικό επίπεδο έπεσε),  όσο και από τη κοινωνική πλευρά του γιατί οδήγησε σε αύξηση των ενοικίων καθώς και σε μετατροπή ολόκληρων συνοικιών σε "θεματικές". Η Συνομοσπονδια Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων εξάλλου υποστηρίζει ότι η προσφορά υπηρεσιών στα ενοικιαζόμενα σπίτια πρέπει να είναι εφάμιλλη των ξενοδοχείων.
Προκειμένου δε να σταματήσει το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού και της πειρατίας εξετάζεται η υπαγωγή των ενοικιαζομένων σπιτιών σε μητρώο εθνικής εμβέλειας προκειμένου να εξαλειφθούν και οι κατά τόπους διαφορές ως προς τον ορισμό και τις προδιαγραφές της τουριστικής κατοικίας. Έτσι, αναμένεται να καθοριστούν ενιαία κριτήρια στην τουριστική μισθωση σπιτιών, ενώ θα υπάρξει μια πραγματική απογραφή τους.

Διαβάστε επίσης. . .

Καταλύτης εξελίξεων για την πορεία και την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου Περιουσιολογίου αναμένεται να αποτελέσει ο χρόνος...
Προσαυξημένες κατά 50% θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, οι...