Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

"Χρυσή" ευκαιρία για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων ο τουρισμός

Από παλαιότερο φόρουμ
 clock 10:53 | 12/04/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

"Χρυσή" ευκαιρία για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής μέσω της προώθησης των Κρητικών αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών προϊόντων της μεταποίησης θεωρούνται οι συμφωνίες που κλείνονται κάθε χρόνο ανάμεσα σε παραγωγούς, ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετς εντός της Κρήτης.

Κάθε χρόνο το Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης προϊόντων δίνει τη ευκαιρία να κλειστούν συμφωνίες που αφενός είναι προς όφελος των παραγωγών και αφετέρου δίνουν την ευκαιρία να διαφημιστούν τα ποιοτικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής και, παράλληλα, να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασίες 

"Το ενδιαφέρον είναι αυξανόμενο και από τις δύο πλευρές κάθε χρόνο εδώ και 9 χρόνια" δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης , "γεγονός που όπως είπε αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας"

Επίσης τόνισε ότι, είναι γεγονός ότι τα κρητικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος στη διεθνή αγορά  και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επισκέπτονται την Κρήτη να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα αναζητήσουν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Τα ξενοδοχεία επιζητούν την ποιότητα

"Είναι σημαντικό, τόνισε από την πλευρά του μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείων κ.Δημήτρης Κουμπαράκης, να πετύχουμε την διασύνδεση των παρεχομένων υπηρεσιών στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι, θα πρέπει να υπάρξει ένας εκσυγχρονισμός που θα επιτρέπει την καλύτερη διάθεση των προιόντων προς ξενοδοχεία που επιζητούν την προσφερόμενη ποιότητα στους πελάτες τους.

"Ελπίζουμε να βρεθεί τρόπος μείωσης του κόστους για να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα", κατέληξε ο κ.Κουμπαράκης που θεωρεί σημαντική τη διασύνδεση πρωτογενή και τριτογενή τομέα η οποία προσφέρει στήριξη τους τοπικούς παραγωγούς και προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες ένα αξιόπιστο και ποιοτικό προϊόν.

Πολλαπλά οφέλη στους παραγωγούς

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου κ.Μανόλης Ορφανουδάκης αναφέρθηκε στα οφέλη μέσα από τις συμφωνίες που κλείνονται κάθε χρόνο και τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι παραγωγοί για να παραχθούν ποιοτικά προϊόντα και να διατεθούν χωρίς μεσάζοντες στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία δίκτυα διανομής και σούπερ μάρκετ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Φέτος λόγω της πανδημίας φόρουμ θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: "Επιχείρηση self test" στα Λύκεια - Διανομή και από τον στρατό

Κρήτη: Θρήνος για την Κορίνα που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis