Δευτέρα 21 ΙΑΝ 2019 11:43
 • Ηρακλειο
  11°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  11°C
Ekriti.gr Logo

Χιλιάδες οι εστίες κουνουπιών στην Κρήτη

Χιλιάδες οι εστίες κουνουπιών στην Κρήτη

δυτικος νειλος

3.600 εστίες κουνουπιών έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Καμπάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα ψεκασμού βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ μία εστία κουνουπιών θεωρείται ο ποταμός στο Γιόφυρο του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα καταγραφής κοτόπουλων σε περιοχές του νησιού από τα οποία λαμβάνονται δείγματα για να γίνει ταυτοποίηση με τον ιό του Δυτικού Νείλου κι αυτό γιατί το κοτόπουλο δεν προσβάλλεται από τον ιό, μπορεί όμως να τον μεταδώσει.

Πήρε εξιτήριο η 80χρονη με τον ιό

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα από χωριό του Ρεθύμνου η οποία νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου είναι καλά στην υγεία της και πλέον έχει πάρει εξιτήριο. 
Να θυμίσουμε ότι η περιοχή του Μυλοποτάμου συμπεριλαμβάνεται στους 25 δήμους τις χώρας με κρούσματα.

Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Αλλοι 17 άνθρωποι νόσησαν ανεβάζοντας τα κρούσματα σε 60, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.
Ο κ.Καμπάνης συμβουλεύει ως ένα σοβαρό μέτρο προφύλαξης να μην αφήνουν οι πολίτες στάσιμα νερά σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού τους ενώ αξιολόγησε ως σοβαρή την καταγγελία ακροάτριας του Ράδιο Κρήτη από την Ελιά του Δήμου Χερσονήσου για ακατοίκητο κατάλυμα όπου εκεί πέφτουν οι βοθρολύμματα της περιοχής λόγω ζημιάς στο δίκτυο και όπως είπε θα επιληφθούν άμεσα οι υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε επίσης. . .

Μια ακόμα νέα υποψηφιότητα, έρχεται να προστεθεί στην παράταξη «Νέοι δρόμοι» με επικεφαλής τον Κώστα Μαμουλάκη. Πρόκειται...
Φόρεσαν τα «κίτρινα γιλέκα» σε μια προσπάθεια να πείσουν τον Περιφερειάρχη να δώσει άμεσα λύση στην ομηρία τους. Ο λόγος για...