Παρασκευή 23 ΦΕΒ 2018 19:53
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Ανάχωμα η αυτοδιοίκηση στα ξένα funds - Κινήσεις για αγορά των κόκκινων δανείων

Ανάχωμα η αυτοδιοίκηση στα ξένα funds - Κινήσεις για αγορά των κόκκινων δανείων

πλειστηριασμος

Ανάχωμα στην υφαρπαγή της περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων πολιτών από τα ξένα funds που θα αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επιχειρούν να στήσουν φορείς της Αυτοδιοίκησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, που ενδιαφέρονται για την τύχη των συμπολίτων τους και ανησυχούν για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για την κοινωνική συνοχή το "τσουνάμι" ηλεκτρονικών - και μη - πλειστηριασμών και κατασχέσεων, εξετάζουν τρόπους παρέμβασης που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.

Το αρχικό σχέδιο, εξετάζει την δυνατότητα σύστασης εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες θα αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πριν αυτά καταλήξουν στα χέρια ξένων "επενδυτών" οι οποίοι περιμένουν να επωφεληθούν από την αδυναμία χιλιάδων Ελλήνων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις ώστε να καρπωθούν κόπους μιας ολόκληρης ζωής, έναντι εξευτελιστικού -πολλές φορές- αντιτίμου.   

Σύμφωνα με τις πτυχές του σχεδίου που έχουν διαρρεύσει, οι πολίτες μέσα από τους ΟΤΑ, θα έχουν την δυνατότητα να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μέσα από ένα ευνοϊκότερο και σίγουρα πιο ανθρώπινο περιβάλλον, ώστε να μην χάσουν τον ιδρώτα και τα όνειρά τους, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους. 

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, Δήμος της Πελοποννήσου έχει κάνει το πρώτο βήμα και μάλιστα το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σε μια εκ των προσεχών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, όπου οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου θα παρουσιάσουν λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο αν προχωρήσει μπορεί να αποτελέσει "σωσίβιο" για τους δανειολήπτες που το έχουν ανάγκη.

Σε επίπεδο Κρήτης, το θέμα έχει γίνει γνωστό τα τελευταία 24ωρα ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί θα προχωρήσουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες...

Γιώργος Λαμπράκης

Διαβάστε επίσης. . .

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σταμάτησε η διακίνηση 9 κιλών ηρωίνης, την οποία επιχείρησαν να μεταφέρουν δύο Βούλγαροι στην...
Ποινή κάθειρξης 9,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 65χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση...