Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Καταναλώνετε "άφοβα" νερό από τις βρύσες... και τις δεξαμενές!

Image
βρύση
 clock 17:17 | 25/02/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Πριν από μερικές μέρες  στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα για την παρουσίαση του θεματικού εκπαιδευτικού προγράμματος πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές/τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Εισηγητές τις βραδιάς ήταν η κα Αθηνά Σφακάκη (Ξεναγός -Συγγραφέας) η οποία μίλησε για το « Δίκτυο εισόδου και εξόδου του νερού στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού» και ο Παπαματθαιάκης Χάρης ( Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α.Η ) με τίτλο ομιλίας « Η ύδρευση του Ηρακλείου από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα».

Και οι δύο εισηγητές με τις τοποθετήσεις τους, τις ιστορικές αναφορές, την εικονογραφία και την λεπτομερή τους παρουσίαση ενθουσίασαν το κοινό και πρόσφεραν αρκετές γνώσεις πάνω στο θέμα του νερού στο Ηράκλειο, από την εποχή των Μινωιτών μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο μετά το τέλος της βραδιάς, υπήρξαν κάποιες απορίες για την καταλληλότητα του νερού στο Ηράκλειο, αφού ως γνωστόν οι περισσότεροι πολίτες πίνουν από εμφιαλωμένα μπουκάλια και έχουν δεξαμενές στις ταράστες τους.

Τις απορίες  αυτές για την καταλληλότητα του νερού στο Ηράκλειο και αν πλέον μπορούμε να πίνουμε νερό από την βρύση φρόντισε να λύσει με ερώτηση στο Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, κ. Παπαματθαιάκη Χάρη το ekriti.gr.

Ο κ. Παπαματθαιάκης απέστειλε γραπτώς  την απάντηση του, στο προφορικό μας ερώτημα και είναι η εξής:

Το νερό που διατίθεται από τη ΔΕΥΑΗ είναι πολύ καλής ποιότητας από φυσικοχημική άποψη (αλατότητα κ.λ.π.) , αλλά και από μικροβιολογική άποψη δεν περιέχει βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα ή άλλους μικρορύπους , σύμφωνα με τα αποτελέσματα συνεχούς παρακολούθησης του Χημικού Εργαστηρίου της ΔΕΥΑΗ, αλλά και του συνεργαζόμενου διαπιστευμένου Χημικού Εργαστηρίου. 

Οι δημότες του Ηρακλείου μπορούν να καταναλώνουν άφοβα το νερό, είτε αυτό προέρχεται κατευθείαν από το δίκτυο , είτε από δεξαμενές , οι οποίες όμως πρέπει να διατηρούνται καθαρές και ιδιαίτερα όταν αυτές ευρίσκονται εκτεθειμένες στον ήλιο.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πιθανό να δημιουργούνται μικροπροβλήματα από αυξημένες καθαλατώσεις .

Επίσης η αυξημένη θερμοκρασία του νερού που παρατηρείται στις παραπάνω περιπτώσεις πιθανό να δημιουργεί γευστικού τύπου προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση τα μικροπροβλήματα αυτά δεν έχουν καμία επίπτωση στην υγεία των καταναλωτών.
 
 
Μάρα Μπέκα
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis