Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 08:37
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Δίνουν λύση στις εξετάσεις οδήγησης και προειδοποιούν για πειθαρχικές κυρώσεις

Ηράκλειο: Δίνουν λύση στις εξετάσεις οδήγησης και προειδοποιούν για πειθαρχικές κυρώσεις

img_20180516_091046.jpg

«Αστραψε και βρόντηξε» ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δασκάλους οδήγησης του Ηρακλείου, που, όπως έγραψε πρώτο το ekriti.gr έσπευσαν το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης για να διαμαρτυρηθούν για το νέο «πάγωμα» των εξετάσεων για δίπλωμα.

Οπως τονισε ο κ. Κουκιαδάκης οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν και θα γίνονται εντός του ωραρίου των εργαζομένων του Μηχανολογικού, οι οποίοι ως σημερα, εξέταζαν υποψήφιους οδηγούς, πέρα από το ωράριο τους, με την καταβολή ενος έξτρα επιδόματος.

Συμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη όμως, το νέο πλαίσιο της διαδικασίας, θα προβλέπει την πραγματοποίηση των εξετάσεων εντός του ωραρίου των υπαλλήλων και μάλιστα διεμήνυσε πως όποιος συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να απέχει, θα έχει κυρώσεις και θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό!

Με βαση πληροφορίες, ο αντιπεριφερειάρχης, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των δασκάλων οδήγησης, αλλά και των πολιτών, πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», με βάση τις ίδιες πληροφορίες ήταν η στάση κάποιων εργαζομένων του Μηχανολογικού, που υποκίνησαν τους συναδέλφους τους να μην κατέβουν στις εξετάσεις και να απέχουν.

Αυτό που αναμένεται πλέον, μετά τη λήψη της απόφασης, είναι αυτή να δημοσιοποιηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αν αυτό γίνει άμεσα, ίσως και αύριο θα κοινοποιηθεί στο Μηχανολογικό. Δηλαδή θεωρητικά υπαρχουν πιθανότητα να γίνουν ακόμη και αύριο εξετάσεις!

Πρόκειται για μια απόφαση «ανάσα» για τους επαγγελματίες, καθώς όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Οδήγησης Ηρακλείου Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και οι ίδιοι είναι στα πρoθυρα τους από κάθε άποψη!

Αναμονή «βουνό»

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση ως προς την αναμονή για να φτάσει κάποιος να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα, είναι τραγική. Υπαρχουν πάνω από 1000 υποψήφιοι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις, ανάμεσα στους οποίους είναι και άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν επαγγελματικό δίπλωμα για να πιάσουν δουλειά!

«Η αναμονή είναι πολύ μεγάλη. Όμως ακόμη και με το ρυθμό που γίνονταν οι εξετάσεις πριν την αποχή, πάλι υπηρχε πρόβλημα. Και αυτό γιατί την εβδομάδα εξετάζονταν το πολύ 125 άτομα, ενώ θα έπρεπε να εξετάζονται 180 με 200 άτομα», καταλήγει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Διαβάστε επίσης. . .

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αισθητά βελτιωμένες σήμερα, ωστόσο σε πολλές περιοχές τα προβλήματα εξακολουθούν να...
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν για το πρωί της Κυριακής πολίτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την...