Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 08:12
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Ενα ταξίδι στους θησαυρούς της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ηράκλειο: Ενα ταξίδι στους θησαυρούς της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

palaitypa_-_vikelaia_vivliothiki.jpg

 Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία γιορτάζεται για πρώτη φορά εφέτος την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά ξεναγήσεις στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων που λειτουργεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Τμήμα Συντήρησης Παλαιτύπων της Βικελαίας, δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2017, χάρις στην χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Πέραν των εργασιών που αφορούν στην συντήρηση,  αφενός των σπανίων παλαιτύπων και αφετέρου στο πλούσιο αρχειακό  υλικό της Βιβλιοθήκης, στόχος του Τμήματος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει με οργανωμένες ξεναγήσεις, ομάδες μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητών, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων, για ζητήματα διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.  

Όσοι επιθυμούν να ξεναγηθούν στο εργαστήριο  και να γνωρίσουν τα μυστικά του επαγγέλματος του συντηρητή, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο  τηλέφωνο 2813 409 740 ή στο email: ergastirio@heraklion.gr, καθημερινά 8.00-14.30.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από 12.00-13.00 από τον υπεύθυνο συντηρητή του τμήματος κ. Φίλιππο Λαμπράκη.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Σε μπελάδες μπήκε ένας νεαρός άνδρας στη Χερσόνησο καθώς κυκλοφορούσε με κάνναβη στην τσέπη. Και ενώ μπορεί σαν ποσότητα να...
Ο δράστης είχε πολτοποιήσει το κεφάλι του θύματος...