Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Σωτήριες χρήσεις του μήλου

Σωτήριες χρήσεις του μήλου
 clock 17:28 | 09/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα….και όχι μόνο! Ας δούμε τέσσερις χρήσεις του μήλου, που θα μας βοηθήσουν αρκετά στην κουζίνα μας.

  1. Αν τα σπιτικά μας κέικ έχουν την τάση να χάνουν την υγρασία τους μετά από καιρό, αρκεί να τα αποθηκεύσουμε μαζί με μισό μήλο. Το μήλο βοηθάει ώστε να διατηρήσει το κέικ την υγρασία του.
  2. Για να πετύχουμε ζουμερό κοτόπουλο στον φούρνο, αρκεί να βάλουμε ένα μήλο στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο. Όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα, αφαιρούμε το μήλο και το πετάμε. Τώρα δεν θα είναι ποτέ ξανά ξερό το κοτόπουλό μας.
  3. Η καστανή ζάχαρη συχνά γίνεται μια μάζα, όταν εκτίθεται στην υγρασία. Τοποθετούμε την καστανή ζάχαρη, που έχει σκληρύνει σε μια πλαστική σακούλα και προσθέτουμε ένα κομμάτι μήλο μέσα σε αυτή. Κλείνουμε καλά την σακούλα και την αποθηκεύουμε σε ένα ξηρό μέρος, για μία – δύο μέρες. Μετά τις δύο μέρες θα δούμε την ζάχαρη να είναι ξανά σπειρωτή και έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Πόσες φορές μας έχει τύχει να πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Και όμως, υπάρχει κι άλλη λύση, εκτός από το να το πετάξουμε! Βάζουμε κομμάτια μήλου μέσα στο φαγητό που βράζει, τα οποία θα απορροφήσουν το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά επιπλέον και αφαιρούμε τα κομμάτια του μήλου από το φαγητό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis