Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Το βάρος του σερβιτόρου ... ευθύνεται για την παραγγελία μας

Image
σερβιτορα
 clock 23:57 | 13/01/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Ερευνα του «Cornell's Food and Brand Lab» διαπίστωσε κάτι που λίγοι μπορεί να το είχαν φανταστεί. Το βάρος του σερβιτόρου σχετίζεται με την ποσότητα φαγητού που παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο.
«Κανείς δεν πηγαίνει σε ένα εστιατόριο για να ξεκινήσετε μια δίαιτα. Ως εκ τούτου, είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι σε νύξεις που μας κλείνουν το μάτι στο να παραγγείλουμε και να φάμε ό,τι θέλουμε», αναφέρει ο Τιμ Ντόερινγκ, ερευνητής στο Cornell, για την μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε 497 άτομα σε 60 εστιατόρια.

Ενας πιο ευτραφής σερβιτόρος μπορεί μεγαλύτερη επιρροή στους πελάτες. Σύμφωνα με την έρευνα, υπήρχαν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλει κάποιος επιδόρπιο ή 17% πιθανότητες να πάρει παραπάνω αλκοόλ.

Από την άλλη πλευρά, ένας αδύνατος σερβιτόρος, κάνει τον πελάτη να έχει ενοχές και παραγγέλνει ένα πιο ελαφρύ γεύμα.

Σημαντικό ρόλο, όπως σημειώνει η έρευνα, παίζουν η μουσική αλλά και ο φωτισμός.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis