Κυριακή 23 ΣΕΠ 2018 00:16
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  22°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Ντάισελμπλουμ: Όλα έγιναν πιο εύκολα με Τσίπρα - Τσακαλώτο

Ντάισελμπλουμ: Όλα έγιναν πιο εύκολα με Τσίπρα - Τσακαλώτο

τσακαλώτος ντάισελμπλουμ

Με αφορμή την αποχώρησή του από την προεδρία του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε στους Financial Times για τα χρόνια που πέρασε ως επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Και φυσικά από τις… αναμνήσεις του δεν λείπουν τρία πρόσωπα: Γιάνης Βαρουφάκης, Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η προεδρία του Ντάισελμπλουμ συνδέθηκε με την ελληνική κρίση. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε ότι κάποια μέτρα που οι δανειστές ζήτησαν από την Ελλάδα, ήταν ακραία. Αλλά τώρα, έχουμε περάσει, όπως λέει, από το… σφίξιμο του ζωναριού, στις μεταρρυθμίσεις.
Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος
Η σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε ξεκινήσει στραβά από την αρχή. Από το περίφημο «you ‘ve just killed the Troika«. Που συνοδεύτηκε από το «αν θέλεις να συνεχίσεις να δουλεύεις με τους εταίρους στην ευρωζώνη, θα πρέπει να δουλέψεις με την τρόικα και, γι’ αυτό, το να πεις αντιό στην τρόικα είναι σαν να λες αντίο στο ευρώ«.
Ο Ντάισελμπλουμ θυμήθηκε και το Eurogroup στη Ρίγα τον Απρίλιο του 2015. «Η αντιπαράθεση ήταν πολύ σκληρή. Η υπομονή του κόσμου, τελείωσε» θυμάται αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη. 
Και μετά, αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο πρώτος «έδιωξε» τον Βαρουφάκη. Ο δεύτερος τον διαδέχτηκε. Και ο Ντάισελμπλουμ δεν… κρύβει τη χαρά του. «Ο πρωθυπουργός Τρίπρας και φυσικά ο νυν υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν πιο εύκολα από τότε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», λέει ο Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε επίσης. . .

«Μένω στο Ποτάμι και δίνουμε τον αγώνα για ένα μεγάλο Κίνημα που θα αλλάξει πολλά πράγματα από αυτά που ζούμε, να δώσουμε...
Για «ακραίο τσαρλατανισμό» κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στην επίθεση...
Το Ποτάμι θα ψηφίσει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών διαβεβαίωσε ο γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού...