Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Νότη Μαριά στα Ιωάννινα για τα εθνικά θέματα

Image
marias.jpg
 clock 11:56 | 27/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Για τα Εθνικά Θέματα μίλησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς στα Ιωάννινα. Η ομιλία έγινε στο ξενοδοχείο DU LAC στο πλαίσιο εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με την Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Ανασκόπηση Κοινοβουλευτικών Δραστηριοτήτων 2018 Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και Πολιτικής Ομάδας ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Τη βαθιά του ανησυχία για την πορεία των ελληνοτουρκικών εξέφρασε ο Νότης Μαριάς, με αφορμή τις διαδοχικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στο Αιγαίο, δηλώσεις που καταδεικνύουν ότι υπάρχει υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την πάγια εθνική γραμμή. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει λύση στα πρότυπα της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά, επεσήμανε. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας την είχε χαρακτηρίσει «διεθνές  πρότυπο επίλυσης των διαφορών», ενώ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, έσπευσε να δηλώσει ότι «η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας», υπενθύμισε. Ο ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του δήλωσε ότι «η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Μεσογείου».
 

Αντί να απαντήσουν όπως αρμόζει στον Ερντογάν για το ανθελληνικό παραλήρημα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, όπου περιφέρεται από πόλη σε πόλη μιλώντας για δήθεν γκιαούρηδες, φτάνοντας στο σημείο να αλλάξει ακόμη και το όνομα της Κωνσταντινούπολης σε Ισλαμπόλ, δηλαδή πόλη του Ισλάμ, οι κυβερνώντες ανοίγουν ακόμη πιο πολύ την όρεξη της Τουρκίας για παράνομες διεκδικήσεις στα ενεργειακά, είπε.

Η Τουρκία είναι μια επιθετική δύναμη που επιδιώκει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας στο Αιγαίο, απειλεί με Casus Belli, προκαλεί παραβιάζοντας τον εθνικό μας εναέριο και θαλάσσιο χώρο και επιχειρεί επικίνδυνες επιθετικές ενέργειες. Απειλεί την Ελλάδα με κατάληψη εθνικού χώρου, ενώ ήδη καταλαμβάνει παράνομα το 37% της Κύπρου, εξήγησε ο κ. Μαριάς.  

Ανέφερε δε ότι έχει θέσει επανειλημμένως το ζήτημα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας την επιβολή διπλωματικών και οικονομικών κυρώσεως κατά της Τουρκίας με συγκεκριμένα μέτρα:

Τη διακοπή της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Τα αντίστοιχα κονδύλια μπορούν και πρέπει να διατεθούν για την ενίσχυση της Γεωργίας και των νησιωτικών περιοχών.
Την πλήρη και ολοσχερή απαγόρευση πώλησης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από ευρωπαϊκά κράτη στην Άγκυρα.
 

Το εμπάργκο στις εξαγωγές τουρκικών προϊόντων στις χώρες της ΕΕ.
Τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ώστε να αναγκαστεί η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Κατά την επόμενη θητεία στην Ευρωβουλή πρέπει να δοθεί μάχη για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ο κ. Μαριάς, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει στα Σκόπια το δικαίωμα να μιλούν για δήθεν Μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια. Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αύξησης της οικονομικής ενίσχυσης που λαμβάνουν τα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά 400 εκατ. ευρώ από κονδύλια και άλλα 400 εκατ. ευρώ ως φθηνά χαμηλότοκα δάνεια. Μάλιστα, δήλωσε αντίθετος με την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των Σκοπίων, διαβεβαιώνοντας ότι, όχι μόνο θα καταψηφίσει, αλλά επιπλέον θα ζητήσει έλεγχο όλων των κονδυλίων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

«Θα συνεχίσω να δίνω τον πατριωτικό αγώνα για όλα τα εθνικά θέματα, όπως έκανα και μέχρι σήμερα», τόνισε, μιλώντας για την συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις εκεί επιχειρήσεις εκκαθάρισης που δρομολογούν οι αλβανικές αρχές, Υπενθύμισε ακόμη ότι έθεσε κατ’ επανάληψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις βάρβαρες πρακτικές του καθεστώτος Ράμα, που κατεδαφίζει περιουσίες, εκκλησίες, αρπάζει ακίνητα, τρομοκρατεί τους ομοεθνείς μας της Βορείου Ηπείρου, παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914 για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα υπογράμμισε ότι με αφορμή τη γενικότερη δράση του αλλά και τις καταγγελίες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δολοφονία του ομοεθνή Κωνσταντίνου Κατφίφα, τον περασμένο Οκτώβριο είχε δεχθεί αλβανικές απειλές, αλλά δεν πτοήθηκε.  
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis