Δευτέρα 22 ΑΠΡ 2019 19:13
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  16°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Γεννηματά: Δυστυχώς για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός

Γεννηματά: Δυστυχώς για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός

γεννηματα.jpg

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι « Προοδευτική Συμμαχία με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές, όσο και αν θέλεις να το κάνεις, δεν γίνεται».
Είναι, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ANT1, ένας ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς αυτό που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας ενώ επιτιθέμενη στον πρωθυπουργό ανέφερε πως «οι επιπτώσεις της πολιτικής του έχουν οδηγήσει στην μιζέρια και την φτώχεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
Εξαντλήθηκε, συνέχισε η κ. Γεννηματά,  η μεσαία τάξη. «Προσπαθεί να μας πείσει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όμως έχει φτιάξει ένα σπίτι χωρίς θεμέλια, σε σεισμογενή περιοχή και λέει στον κόσμο μπες μέσα, ενώ ξέρει ότι σύντομα θα υπάρχουν ξανά θύματα».

Σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι η κρίση δεν ξεκίνησε επειδή ήρθαν τα μνημόνια στον τόπο. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και πως δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που μας έφεραν ως εδώ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Προσέθεσε ό,τι «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, όσον με αφορά «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», αλλά δεν μπορεί αν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλίμονο αν ο λαός πει ότι δεν θα μου δώσει λύση η πολιτική και ο πολιτικός, διότι ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και αυτό είναι που πρέπει να ανακοπεί».

 «Δυστυχώς για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός. Οι πολίτες πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα και έδωσαν μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αρκετοί τώρα γυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ, θα το δείτε στις εκλογές, θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών», είπε η κ. Γεννηματά.
Όπως επεσήμανε, «ο φόβος είναι ότι κι αν ψηφίζουν οι πολίτες, να βγει η δεξιά, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική, πήρε 13 δις από την υπερφορολόγηση και επέστρεψε 2 δις στους πολίτες. Έχει πολλές ομοιότητες η πολιτική Τσίπρα με την πολιτική της δεξιάς, σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις πρακτικές, μάλιστα χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας ακόμη και τους ίδιους ανθρώπους».
Παράλληλα, επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πολιτικές και τις εξαγγελίες του, αναφέροντας μάλιστα ότι την κατηγορούν άλλοι ότι επιτίθεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι ότι επιτίθεται με την ίδια ένταση και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία.
Σε ότι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η επικεφαλής είπε «εμείς είμαστε μια δύναμη συνεννόησης, έχουμε συνδεθεί με την εθνική συμφιλίωση και επειδή δεν έχουμε ακόμη βγει στο ξέφωτο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και σχέδιο με ελληνική βάση αυτήν την φορά, όχι τοξικότητα-δηλητήριο και διχασμό, για να βαδίσουμε με σταθερά βήματα για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες».

Για τα δάνεια των κομμάτων, η κ. Γεννηματά σημείωσε «εγώ ερωτώ γιατί εξαιρείται από τον έλεγχο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος ζήτησε να αντιμετωπιστεί όχι βάσει του ποσοστού του, αλλά βάσει της δυναμικής του κόμματος του», συμπληρώνοντας ότι «ελέγχονται ακόμη και εποχές για τις οποίες έχουν εξοφληθεί τα δάνεια. Εγώ του λέω να υπάρξει έλεγχος για όλους και για όλα».
 

Διαβάστε επίσης. . .

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ εξελίσσεται στην ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Οι...
«Η κυβέρνηση βρωμάει και ζέχνει. Καταγγελλόμενοι και καταγγέλλοντες σπιλώνουν, υβρίζουν και απειλούν ο ένας τον άλλον, ο κ...
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο νέου κόμματος ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γ. Τσίπρας μιλώντας στον...