Τετάρτη 16 ΙΑΝ 2019 20:25
 • Ηρακλειο
  9°C
 • Χανια
  8°C
 • Ρεθυμνο
  8°C
 • Λασιθι
  9°C
Ekriti.gr Logo

Αποχώρησε η Ν.Δ. από τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά

Αποχώρησε η Ν.Δ. από τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά

βουλή

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών της Βουλής όπου συζητείται η τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνους Τασούλας χαρακτήρισε ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη τη συζήτηση, σημειώνοντας πως «γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Αμύνης».
«Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ότι είναι σε αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του αναγκάζει τη Ν.Δ. να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, όπως απαιτεί η τάξη και άρα η Ν.Δ. αποχωρεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Τασούλας.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος ανέφερε: «Όσο η Ν.Δ. είναι εδώ, θέλω να πω ότι απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση».
Η αποχώρηση της Ν.Δ. προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Νίκο Ξυδάκη να καταλογίζει πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση και να την κατηγορεί για «διαρκή μόχλευση ανωμαλίας».
 

Διαβάστε επίσης. . .

Με μεγάλη ένταση και αναφορά στις δύο φορές που άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών,...
Την ανάγκη κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επιχείρησε να συνδέσει ο κ. Σταύρος...
Οξύτατη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την παράδοση του όρου Μακεδονία στου Σκοπιανούς εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την...