Πέμπτη 21 ΜΑΡ 2019 05:43
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Αποχώρησε η Ν.Δ. από τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά

Αποχώρησε η Ν.Δ. από τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά

βουλή

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών της Βουλής όπου συζητείται η τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνους Τασούλας χαρακτήρισε ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη τη συζήτηση, σημειώνοντας πως «γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Αμύνης».
«Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ότι είναι σε αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του αναγκάζει τη Ν.Δ. να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, όπως απαιτεί η τάξη και άρα η Ν.Δ. αποχωρεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Τασούλας.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος ανέφερε: «Όσο η Ν.Δ. είναι εδώ, θέλω να πω ότι απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση».
Η αποχώρηση της Ν.Δ. προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Νίκο Ξυδάκη να καταλογίζει πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση και να την κατηγορεί για «διαρκή μόχλευση ανωμαλίας».
 

Διαβάστε επίσης. . .

Σωστή χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει τη συμμετοχή του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν στις...
Στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις Βρυξέλλες, θα πάρει μέρος ο Αλέξης Τσίπρας , αύριο...
Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία έδωσε το γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στην ανακοίνωσή του κόμματος της αξιωματικής...