Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 01:25
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Η πιο περίεργη εκκλησία του κόσμου: Φτιαγμένη αποκλειστικά από πάγο!

Η πιο περίεργη εκκλησία του κόσμου: Φτιαγμένη αποκλειστικά από πάγο!

ch1.jpg

Η … παγωμένη Εκκλησία, στο  Mitterfirmiansreut της Γερμανία, είναι αναμφίβολα ένας τόπος λατρείας από εκείνους που δε συναντάς καθημερινά… Είναι φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από πάγο, με κόστος που άγγιξε τα 100.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή της ξεκίνησει ως πράξη διμαρτυρίας.
Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, η παράδοση  ξεκίνησε το 1911 όταν οι κάτοικοι του Mitterfirmiansreut στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισαν να χτίσουν μια εκκλησία εξ ολοκλήρου από… πάγο, ως πράξη διαμαρτυρίας, καθώς δεν υπήρχε άλλη εκκλησία εκεί κοντά!
Οι πιστοί, μάλιστα, ήταν αναγκασμένοι να διανύουν με τα πόδια μια απόσταση 90 λεπτών, έως τη γειτονική πόλη Mauth, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη λειτουργία!
Εν έτη 2011 οι κάτοικοι του μικρού χωριού αποφάσισαν να τιμήσουν τους προγόνους τους, χτίζοντας μια «παγωμένη εκκλησία»!
Το κόστος της κατασκευής άγγιξε τα 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Alfons Doeringer.
Ο πρωτότυπος αυτός τόπος λατρείας έχει μήκος σχεδόν 20 μέτρα, ενώ για την περάτωση αυτής της ιδιότυπης κατασκευής απαιτήθηκαν 1.388 κυβικά μέτρα χιονιού!
Πλήθος πιστών επιλέγουν να παρακολουθούν την πρωτότυπη «παγωμένη λειτουργία», χωρίς να πτοούνται από τη θερμοκρασία, η οποία συχνά πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν!

ch7.jpg, by thalia

ch6.jpg, by thalia

 

ch5.jpg, by thalia

ch4.jpg, by thalia

ch3.jpg, by thalia

ch2.jpg, by thalia

ch1.jpg, by thalia

via

Διαβάστε επίσης. . .

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα βρέφος, το οποίο γεννήθηκε χωρίς δέρμα και νοσηλεύεται εδώ και τρεις μήνες σε...
Θέλετε να αγοράσετε αυθεντικό σκελετό δεινόσαυρου ηλικίας 68 εκατ. ετών αλλά δεν ξέρετε που θα τον βρείτε προς πώληση; Τα...
Μια απίστευτη φάρσα σχεδίασαν δύο γιοι στον πατέρα τους και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του. Ο ανυποψίαστος μπαμπάς...