Παρασκευή 22 ΜΑΡ 2019 18:29
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις παιδικές χαρές στο Ηράκλειο

Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις παιδικές χαρές στο Ηράκλειο

παιδική χαρά ηράκλειο

Τραγική και επικίνδυνη για την ασφάλεια χιλιάδων ανυποψίαστων παιδιών, είναι η κατάσταση που παρουσιάζουν χώροι  πρασίνου και αναψυχής  εντός και εκτός των τειχών του Ηρακλείου. Δημότες του Ηρακλείου εκφράζουν τη δυσφορία τους στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ για την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι  ο εξοπλισμός σε αρκετές από αυτές έχει φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη ο δήμος έχει εκπονήσει εργολαβία για την συντήρηση των υφιστάμενων και δημιουργία  νέων. Όπως λέει, τουλάχιστον 40 παιδικές χαρές και χώροι πρασίνου του δήμου Ηρακλείου θα έχουν βελτιωθεί και αναβαθμιστεί με ορίζοντα 3ετιας.
Το συνολικό κόστος της εργολαβίας φτάνει τα 12.000.000 ευρώ, η οποία αφορά σε συνολικά 100 στρέμματα δημοτικών εκτάσεων  σε γειτονιές  στο Κέντρο του Ηρακλείου, στα Ανατολικά και Δυτικά  προάστια αλλά και τη Νέα Αλικαρνασσό.

Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι να αποπερατωθούν άμεσα τα πάρκα επί της 62 Μαρτύρων απέναντι από την Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, το Πάρκο Καραμανλή στα Δειλινά, το Πάρκο Νεολαίας στη Λεωφόρο Ικάρου ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στο Πάρκο Γεωργιάδη και Νέας Ερυθραίας.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Αναστασάκης προοδευτικά παραδίδεται σε χρήση στους δημότες κάθε ολοκληρωμένο έργο ενώ η εργολαβία θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας.

Διαβάστε επίσης. . .

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο...
Ολοκληρώθηκε η επανηλεκτροδότηση της Κρήτης ...