Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 08:22
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

ΠΑΓΝΗ: Κινδυνεύει με "λουκέτο" ένα πολύτιμο κρεβάτι της ΜΕΘ

ΠΑΓΝΗ: Κινδυνεύει με "λουκέτο" ένα πολύτιμο κρεβάτι της ΜΕΘ

παγνη

Με «λουκέτο» κινδυνεύει ένα πολύτιμο κρεβάτι της ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς οι πέντε εργαζόμενοι, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται σύντομα να αποχωρήσουν με αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτο την ώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και οι ανάγκες, λόγω των πολλών επισκεπτών, θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για να λειτουργήσει στοιχειωδών ένα κρεβάτι ΜΕΘ, απαιτούνται τουλάχιστον 3 εργαζόμενοι, τόσο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Ωστόσο, οι 5 συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν κι έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα - κι εφόσον η διοίκηση δεν πάρει τα μέτρα της – το κρεβάτι θα μείνει ακάλυπτο!
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι νέοι εργαζόμενοι εντάσσονται στην κατηγορία των ελαστικών μορφών απασχόλησης, όπως με μπλοκάκια ή με συμβάσεις λίγων μηνών, ενώ τα κενά παραμένουν μεγάλα. 

Σύμφωνα με τον σύλλογο των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, οι νέες προσλήψεις φέτος ήταν λιγότερες ακόμη και από το 2014, που ήταν λιγότερες από ποτέ.
Εκ διαμέτρου αντίθετα, την ίδια ώρα, όσα υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας, που ακόμα έχει μείνει στις υποσχέσεις για την πρόσληψη εκατοντάδων νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο ΠΑΓΝΗ, για τις περίπου 760 οργανικές κλίνες - χωρίς να υπολογίζονται τμήματα όπως η Καρδιοχειρουργική – με βάση τα οργανογράμματα, θα έπρεπε να υπάρχουν 3 οργανικές θέσεις για κάθε μία κλίνη.

Δυστυχώς, η εικόνα σήμερα είναι αποκαρδιωτική … καθώς λείπουν περίπου 350 εργαζόμενοι! Δηλαδή σχεδόν το 1/3 του προσωπικού που θα έπρεπε να υπάρχει για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες, απουσιάζει!

Επιπλέον, πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό στην καθαριότητα του νοσοκομείου αφού οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Ιουνίου!

Σε ό,τι αφορά στο Βενιζέλειο, η κατάσταση με τους απλήρωτους συμβασιούχους έχει ομαλοποιηθεί, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όμως, παραμένει το σοβαρό θέμα της εξυπηρέτησης των ασθενών αφού κι εκεί οι ελαστικές μορφές απασχόλησης παίρνουν και δίνουν, κι εντός λίγων μηνών, το προσωπικό εγκαταλείπει το πόστο του για να έρθει το επόμενο που θα πρέπει όμως πρώτα να εκπαιδευτεί …

Ελένη Μπουρμά

Διαβάστε επίσης. . .

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αισθητά βελτιωμένες σήμερα, ωστόσο σε πολλές περιοχές τα προβλήματα εξακολουθούν να...
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν για το πρωί της Κυριακής πολίτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την...