Τρίτη 19 ΙΟΥ 2018 07:32
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Μάθαμε στους Κινέζους να παράγουν λάδι! (βίντεο)

Μάθαμε στους Κινέζους να παράγουν λάδι! (βίντεο)

κινέζικο ελαιόλαδο

Περίπου 20 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έγινε η πρώτη επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στην Κρήτη προκειμένου να τους πείσουμε για την εξαιρετική ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου. Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση όλα αυτά τα χρόνια και οι κινέζοι... μάλλον πείσθηκαν σε βαθμό που να αποφασίσουν να εκμεταλευτούν το know how και να αρχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο αλλά και βρώσιμες ελιές.
Ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης, αιφνιδιάστηκε, όταν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κρήτη, το δώρο που του έκαναν οι ντόπιοι, αξιωματούχοι ήταν παρθένο, κινέζικο ελαιόλαδο!!!
Ο ίδιος μίλησε για το θέμα στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο καλλιέργειας, σε αρδευόμενες εκτάσεις, τη συγκομιδή του προϊόντος, με σύγχρονες μεθόδους και την απαραίτητη δόση κινεζικού φολκλόρ:

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Μανούσος , ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης , βρίσκεται λίγες μέρες πριν την 1η του εκτόξευση στην στρατόσφαιρα και...
"Κόκκινο πανί" ήταν απόψε στα Χανία η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τους...
"Βράζουν" στη Νέα Δημοκρατία μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη από το Ηράκλειο για τους...