Παρασκευή 20 ΙΑΝ 2017 16:17
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  9°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Βοήθεια στο Σπίτι... από την Πολεμική Αεροπορία - 'Ενα μέτρο το χιόνι μέσα στα χωριά

Κρήτη: Βοήθεια στο Σπίτι... από την Πολεμική Αεροπορία - 'Ενα μέτρο το χιόνι μέσα στα χωριά

μηχανημα χιονι, Unimog

Νωρίς το πρωί σταμάτησε η χιονόπτωση στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου, ωστόσο το θερμόμετρο είναι κολλημένο στον 1,5 βαθμό πάνω από το μηδέν. Το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο μέσα στα χωριά!
Η πρόσβαση σε συνολικά 43 άτομα με προβλήματα υγείας σε όλο τον ορεινό Δήμο, ηλικιωμένους και μικρότερης ηλικίας, γίνεται με ένα Unimog της 133 Σ.Μ. (φωτογραφία) που ανοίγει το δρόμο και ακολουθεί ένα 4Χ4 του Δήμου, που μεταφέρει τους εργαζόμενους του "Βοήθεια στο Σπίτι" με φάρμακα και όλο τοπν απαραίτητο εξοπλισμό.
"Το μηχάνημα της 133 Σ.Μ. είναι μικρό και ευέλικτο και μπορεί να κάνει εύκολη την πρόσβαση στα χωριά. Με τον ίδιο τρόπο έγινε και η πρόσβαση στο Μαρμακέτο χθες, για μία κηδεία. Η συνεργασία μας είναι άριστη και ο μηχανισμός δουλεύει άψογα, παρά τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες" λέει στο ekriti.gr. ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Ο περιφερειακός δρόμος στο οροπέδιο είναι ανοιχτός όπως και ο δρόμος προς Χερσόνησο, ωστόσο μέσα στους οικισμούς, λόγω του όγκου του χιονιού, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης.

Στα Ανώγεια χιονίζει από το βράδυ, όπως και στον Ομαλό και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού, ενώ η βροχή έκανε την εμφάνισή της σχεδόν σε όλα τα πεδινά του νησιού, χωρίς να έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής, σοβαρά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης. . .

Τους δύο κουκουλοφόρους που πριν από τέσσερις ημέρες σκόρπισαν τον τρόμο όταν εισέβαλαν στο σπίτι δύο ηλικιωμένων ανθρώπων...
Καλά είναι τα νέα για την 47χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών που πριν από λίγεςημέρες προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της...
Στο φραγμό που βάζει η Κυβέρνηση στην πρωτογενή παραγωγή και στα αντικίνητρα που δημιουργεί για την επανάκαμψη του αγροτικού...