Μια συγκεκριμένη μορφή τηλεφωνικής απάτης καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα την Κρήτη, με δράστες που επικοινωνούν τηλεφωνικά παριστάνοντας λογιστές και πείθουν κυρίως γυναίκες να παραδώσουν χρήματα ή προσωπικά στοιχεία. Οι Αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται και οι απώλειες για τα θύματα είναι σημαντικές.
Στο Ηράκλειο, μια 87χρονη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο σπίτι της και της ζήτησε να τοποθετήσει χρήματα σε σακούλα και να τα παραδώσει σε έναν άνδρα που θα περνούσε από το δρόμο της. Δυστυχώς, η ηλικιωμένη υπάκουσε και έχασε το ποσό που του παρέδωσε.
Σε άλλη περίπτωση, στις Γουρνές, ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε μια γυναίκα, αλλά στο τηλέφωνο απάντησε ο γιος της. Ο δράστης κατάφερε να τον πείσει να παραδώσει κοσμήματα αξίας 300 ευρώ σε σημείο συνάντησης κοντά στο σπίτι.
Στο Ρέθυμνο, μια 23χρονη εργαζόμενη υπέκυψε σε παρόμοια απάτη, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην εργασία της και παρίστανε τον λογιστή της εταιρείας της. Υπό το πρόσχημα ότι δικαιούτο επίδομα, την έπεισε να του δώσει τα στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας, πραγματοποιώντας συναλλαγές συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.
Η Αστυνομία επισημαίνει ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την αφέλεια ή την εμπιστοσύνη των θυμάτων, χρησιμοποιώντας ψεύτικες ταυτότητες και φιλικό ύφος. Καλεί τους πολίτες να μην παραδίδουν ποτέ χρήματα ή προσωπικά δεδομένα σε αγνώστους, να επικοινωνούν απευθείας με τις τράπεζες ή τις υπηρεσίες που υποτίθεται εκπροσωπούν οι τηλεφωνητές και να ειδοποιούν άμεσα τις Αρχές σε περίπτωση ύποπτης επικοινωνίας.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Ψάχνουν λύση μετά το "λουκέτο" στα πάρκινγκ - Συνάντηση σήμερα στη Λότζια
Ηράκλειο: Το τηλεφώνημα που τις έκανε να χάσουν τα χρήματά τους