Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 07:01
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Έχετε τσικουδιά; Μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να την πουλήσετε, αλλιώς... πρόστιμο

Κρήτη: Έχετε τσικουδιά; Μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να την πουλήσετε, αλλιώς... πρόστιμο

τσικουδια

Σε δεινή θέση φέρνει τους αποσταγματοποιούς της Κρήτης και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ που σε ελάχιστο χρόνο θέτει νέους όρους και προϋποθέσεις στην παραγωγή τσικουδιάς και τσίπουρου, καθώς ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία τη 18η Μαρτίου για την... πώληση του συνόλου της τσικουδιάς του κάθε αποσταγματοποιού.
Σημειώνεται πως η εγκύκλιος δεν εστάλη ποτέ στους αναγραφόμενους αποδέκτες της, παρ΄ότι εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δημοσιοποιήθηκε μόνο από την ΚΕΟΣΟΕ στις 5 Μαρτίου. Παράλληλα υποχρεώνει τον καταστηματάρχη που θα αγοράσει την τσικουδιά να αναρτήσει τα στοιχεία του παραγωγού σε εμφανές σημείο μέσα στο κατάστημά του, διαφορετικά θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα απαγορεύει στον παραγωγό να διακινεί τη ρακή του σε μπουκάλι με το δικό του όνομα. Στην περίπτωση που το πράξει θα καταβάλει κι εκείνος  ισόποσο πρόστιμο.
Οι αποσταγματοποιοί της Κρήτης εκφράζοντας σοβαρές αντιρρήσεις προχώρησαν σήμερα δια του νομικού εκπροσώπου τους σε υποβολή ένστασης.
Παράλληλα, μετά και τις άκαρπες επικοινωνίες που είχαν με την Αθήνα, συγκαλούν έκτακτο συμβούλιο την Κυριακή στη μία μετά το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια να καθοριστούν οι ενέργειες με τις οποίες θα επιδιωχθεί η συνολική ακύρωση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

Διαβάστε επίσης. . .

​Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου καταδικάζει το περιστατικό εναντίον πληρώματος περιπολικού του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου. Αναλυτικά...
Την επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός στο Ηράκλειο από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών...
Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι των οδών Καρίας και Δημοκρατίας στη Νέα Αλικαρνασσό με αφορμή την απόφαση...