Κυριακή 17 ΦΕΒ 2019 07:42
 • Ηρακλειο
  10°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  10°C
 • Λασιθι
  10°C
Ekriti.gr Logo

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στα Χανιά

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στα Χανιά

περιβαλλοντικό φεστιβάλ

H ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό στόχο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε σήμερα στα Χανιά.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης βρίσκεται στον δημοτικό κήπο της πόλης, ανήκει στον δήμο και στεγάζεται σε κτίριο που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου «συνοδεύτηκε» από την παρουσία δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης, που συμμετείχαν σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το περιβάλλον, ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική, βιντεοπροβολή, παιχνίδια και κεράσματα.

«Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου και η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης αποτέλεσε μία ιδέα δική μου και των συνεργατών μου. Η δημιουργία του συγκεκριμένου Κέντρου δεν είναι τυπικής σημασίας, αλλά με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε αφενός να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε παιδιά και ενήλικες ώστε να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, αφετέρου να γνωρίσουν οι συνδημότες μας τα προβλήματα που προέρχονται από δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η καταστροφή των δασών, η ρύπανση των υδάτων», τόνισε, σε ομιλία του, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 13:00 και επιλεκτικά κάποια πρωινά Κυριακής. Τα προγράμματά του απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ενώ και τα σχολεία του νομού Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν, κατόπιν ραντεβού με τους συνεργάτες του Κέντρου.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη μία τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της 3ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό ενός...
Ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ...