Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 11:33
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Καταγγελία για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Καταγγελία για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

σπυροπουλος ελληνικη αυγη.jpg

Σκληρή ανακοίνωση για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εξέδωσε ο συνδιασμός "Ελληνική Αυγή για τη Κρήτη", με αφορμή καταγγελία πολίτη για "κούρεμα" των καταθέσεων του! Η ανακοίνωση του περιφερειακού Συμβούλου και επικεφαλής του συνδιασμού Γιώργου Σπυρόπουλου (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η καταγγελία του πολίτη) έχει ως εξής:

"Γιατί η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ κουρεύει αυθαίρετα το καταθετικό προιόν με την ονομασία "ΑΠΟΔΟΣΗ";
Αληθεύει οτί  κορυφαία πολιτικά πρόσωπα κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες;
Δεκάδες καταγγελίες έχουν έρθει προς τον συνδυασμό μας και έχουν να κάνουν με την αυθαίρετη ενέργεια της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, στο να εμπλέξει τις καταθέσεις 25.000 πολιτών στην ανακεφαλαιοποίηση της, με αποτέλεσμα το προιόν "ΑΠΟΔΟΣΗ" που εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας, με το έτσι θέλω και με τοκογλυφικούς τρόπους να κουρευτεί και οι καταθέτες να χάσουν ένα μεγάλο ποσό από τα χρηματά τους, που φτάνει μέχρι και το 80% της κατάθεσης!

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω μια επιστολή που μας εστάλη από καταθέτη και την ληστεία εις βάρος του και εις βάρος και των άλλων καταθετών! Η αυθαιρεσία των τραπεζιτών,και αυτών που τους στηρίζουν δεν έχει όριο!

Θέμα: Κλοπή χρημάτων καταθετών από Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Επιγραμματικά θα προσπαθήσω να σας αναφέρω τι γίνεται με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων για να ενημερώσετε και το αναγνωστικό σας κοινό. Οι κύριοι της τράπεζας είχαν βγάλει ένα καταθετικό προϊόν με το όνομα «Απόδοση» και μέσω δηλαδή εγγυημένης προθεσμιακής κατάθεσης καλούσαν τον κόσμο και με διαφημίσεις στον τοπικό τύπο, όπως βέβαια και στην εφημερίδα σας, να τοποθετήσει τα χρήματα του με εγγυημένη και ασφαλή απόδοση, για να στηρίξει και μια τοπική επιχειρηματική πράξη. Και το επαναλαμβάνω εγγυημένης προθεσμιακής κατάθεσης. Μάλιστα οι ίδιοι οι υπάλληλοι της τράπεζας που τώρα παριστάνουν τους υπερασπιστές της διοίκησης τους διαβεβαίωναν ότι μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα υπάρχει περίπτωση να χαθούν κάποια στιγμή τα χρήματα αυτά των χανιωτών συμπολιτών μας και με την επιπλέον διαβεβαίωση ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ρευστοποιήσουμε χωρίς κόστος το κεφάλαιο το οποίο και θα καταθέταμε.

Έτσι κατέθεσα και εγώ 10.000 ευρώ το 2013 που ήταν από τις οικονομίες μου για τα παιδιά μου αλλά και για οποιαδήποτε τυχόν δύσκολη στιγμή τυχόν αντιμετώπιζε στο μέλλον η οικογένεια μου.
Μόλις ξεκίνησαν τα λεγόμενα capital controls πήγα στην εν λόγω τράπεζα και με τον ενδεχόμενο κίνδυνο και την γενικότερη ανασφάλεια που επικρατούσε αλλά και επικρατεί  και τους είπα ότι θέλω τα χρήματα μου να τοποθετηθούν σε ένα απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου για να μπορώ να σηκώνω ένα ποσό όποτε μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος ή να μου μεταφέρουν το ποσό σε μία άλλη τράπεζα σε εκεί λογαριασμό μου, έχοντας και σε άλλη τράπεζα στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να συμψηφιστεί αυτό το ποσό με το στεγαστικό δάνειο, το οποίο επιπροσθέτως αναφέρω ότι εξυπηρετείται κανονικά.

Οι κύριοι αυτοί παρανόμως μου είπαν ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην κάνει τίποτε από όλα αυτά και να δεσμεύσει τα χρήματα αυτά για όσο θέλει και κρίνει αυτό…και έρχεται η στιγμή που μου λένε μετά από μέρες ότι τα χρήματα αυτά αφορούν συνεταιριστικές μερίδες και επειδή η τράπεζα θα κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με την νέα κατανομή να το πω έτσι τα χρήματα μου θα γίνουν από 10.000 ευρώ σε περίπου 2.000 ευρώ και αυτό κανείς δεν ξέρει ακόμα αν και πόσο θα γίνουν στα σίγουρα. Δηλαδή με το ζόρι και μέτοχος και με κούρεμα των καταθέσεων μου.

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο με εμένα αλλά με όλους τους καταθέτες του συγκεκριμένου καταθετικού προϊόντος αλλά πόσο μάλλον και τους ίδιους τους γνήσιους να το πω έτσι μετόχους της τράπεζας. Σφαγή οικονομική στην πραγματικότητα δηλαδή με το έτσι θέλω των διοικούντων της τράπεζας η οποία αφορά περίπου 25.000 συμπολίτες μας. Και μάλιστα οι φήμες λένε ότι θα ξεπουληθεί η τράπεζα με ένα ευτελές ποσό σε γερμανικό τραπεζικό όμιλο.

Σας παρακαλώ πολύ όπως αναδείξετε το θέμα αυτό και να τονίσετε ότι πώς γίνετε τις κινήσεις και το ρίσκο ενός διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής εταιρείας με ποιος ξέρει παροχή θαλασσοδανείων ή λάθος επενδυτικών κινήσεων, να τις πληρώνει παράνομα ο χανιώτικος λαός. Όπως και το να περιμένουν οι κύριοι αυτοί ο κάθε απλός πολίτης που προσπαθεί να διαφυλάξει τις τελευταίες μικρές του καταθέσεις για οποιαδήποτε ώρα ανάγκης του χρειαστεί, να είναι νομικός και οικονομολόγος μαζί και να μπορεί και να διακρίνει τα οποιαδήποτε νομικά παράθυρα χρησιμοποιούν οι κύριοι αυτοί για να του κλέψουν τις καταθέσεις του με οποιοδήποτε είδους ευφυές με απάτη επενδυτικό προϊόν εμπνέονται. Μάλιστα χωρίς αν ενημερώνουν εγγράφως για τις κινήσεις τους, αλλά μόνο με τις ψεύτικες προφορικές του διαβεβαιώσεις. 

Τι έχουν να απαντήσουν για τις καταγγελίες οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ και φυσικά το συγκεκριμένο θέμα θα το μεταφέρουμε στους αρμόδιους ελεγκτές και στην Δικαιοσύνη!"

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθη, χθές (18.04.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ένας 43χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας...
Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που γράφονται με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης. Το νησί θρηνεί ακόμη ένα νεκρό, τον 27χρονο...
Σχεδόν ολοσχερώς κάηκε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ημιυπόγειο πάρκινγκ στο Καστέλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος...