Σάββατο 20 ΑΠΡ 2019 21:20
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Έκανε δώρο απινιδωτές γιατί του έσωσαν το σπίτι

Κρήτη: Έκανε δώρο απινιδωτές γιατί του έσωσαν το σπίτι

screenshot_20180404-191448.png

Είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που οι πράξεις τους «μιλούν από μόνες τους» και αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για όλους.

Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που κατάγονται από άλλη χώρα, αλλά έχουν αγαπήσει την Κρήτη και το αποδεικνύουν έμπρακτα και με κάθε ευκαιρία. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή ενός Βρετανού, ο οποίος έχει σπίτι στην Αγία Γαλήνη, όπου περνά μεγάλο διάστημα του χρόνου.

Ο ίδιος, θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του για τον τόπο, που τον φιλοξενεί και τον έχει «αγκαλιάσει» αποφάσισε μετά από σχετική συνεννόηση να προσφέρει φορητούς απινιδωτές στην περιοχή στην οποία μένει.  Αιτία για αυτή την απόφαση του – πέρα από την αδιαμφισβήτητη αγάπη του για την Κρήτη – ήταν η διάσωση του σπιτιού του, με τη συνδρομή των ντόπιων,  από μια μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει πρόπερσι.
 

screenshot_20180404-191425.png

screenshot_20180404-191425.png, by andreas

(Ο ένας έχει τοποθετηθεί ήδη στην παραλιακή ζώνη του Ρεθύμνου)

Η προσφορά του έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό και οι απινιδωτές αυτοί έχουν πλέον παραληφθεί!
Μια ακόμη πράξη, εξίσου σπουδαία όμως έγινε και από την πλευρά του προέδρου της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη, ο οποίος βλέποντας ότι η περιοχή του έχει ήδη τέσσερις,  αποφάσισε να δωρίσει τους  νέους απινιδωτές στο Ρέθυμνο, σε συνεννόηση με τον Βρετανό φιλέλληνα, το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη, αλλά και τις τοπικές Υπηρεσίες της πόλης, που ζήτησαν οι ίδιες τους απινιδωτές, με στόχο να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει.

Και οι τέσσερις στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες φυσικά από ότι η Αγία Γαλήνη. Ο κ. Μανώλης Φουντιδάκης λοιπόν ήρθε σε επαφή και θα δώσει τους απινιδωτές, που θα τοποθετηθούν στο Ρέθυμνο.
Ο  ένας βρίσκεται ήδη στο Λιμενικό Ταμείο για να υπάρχει στην παραλιακή ζώνη της πόλης (στο Δελφίνι).  Δύο ακόμη  δίνονται σήμερα (ο ένας εξ αυτών στην Αντιπεριφέρεια παρουσία του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας του κ. Βόζογλου) και ένας τέταρτος θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία!
Όλοι τοποθετούνται λοιπόν σε εξαιρετικά σημεία, καθώς από εκεί περνάνε χιλιάδες πολίτες και τουρίστες, ενώ είναι κοντά πολλές Υπηρεσίες.
 

20171106_181008.jpg

20171106_181008.jpg, by andreas

(Ο τέταρτος απινιδωτής ταξιδεύει για Κρήτη)

«Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να υπάρχουν σε τέσσερα ακόμη σημεία απινιδωτές, προκειμένου να σωθεί μια ζωή, ένας άνθρωπος που μπορεί να κινδυνεύσει. Επειδή το Ρέθυμνο είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλές ανάγκες, προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση», σημειώνει ο κ. Φουντιδάκης, ο οποίος λέει ότι στην Αγία Γαλήνη, οι ανάγκες καλύπτονται από τους ήδη υπάρχοντες απινιδωτές.
«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που είναι από την Αγγλία, μας ρώτησε πως μπορεί να βοηθήσει τον τόπο. Εμείς του είπαμε να πάρει δύο απινιδωτές για να τους χρησιμοποιήσουμε. Και έτσι τους αγόρασε και μας τους δώρισε», κατέληξε ο κ. Φουντιδάκης.
 

screenshot_20180626-072514.png

screenshot_20180626-072514.png, by andreas

(Ο κ. Μανώλης Φουντιδάκης)

Ο Βρετανός που έρχεται πολύ τακτικά στην Κρήτη, μένοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο νησί μας, με τον τρόπο του ενισχύει πλέον το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό και όλες τις τοπικές Υπηρεσίες, προκειμένου να έχουν ένα όπλο ακόμη στη διάθεση τους για να σώζουν ζωές.

 

screenshot_20180723-123240_gmail.jpg

screenshot_20180723-123240_gmail.jpg, by andreas

(Ο Βρετανός με την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή)

Μάλιστα ο κ. Γιώργος Κακλαμάνος, πρόεδρος και επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Νομου Ρεθύμνου είπε πως είναι μια πολύμ σημαντική προσφορά. «Είναι ευχάριστο που γίνονται τέτοιες κινήσεις. Ως απλός πολίτης αισθάνομαι πιο ασφαλής με την υπαρξη αυτών των μηχανημάτων στην πολη. Ενώ ειναι σημαντικό που ολοένα και περισσότερες Υπηρεσίες και επιχειρήσεις, εξοπλίζονται με απινιδωτες»

Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ένας 54χρονος ημεδαπός, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου...
Από τις 6 έως τις 31 Μαΐου 2019 θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την επιλογή υποψηφίων...
Η μαγνητοσκοπημένη συναυλία του Μουσικού Συνόλου Χανίων, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο...