Παρασκευή 23 ΦΕΒ 2018 14:56
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Αναβιώνει το πανάρχαιο έθιμο για την αναβροχιά, "Περπερούνα"

Αναβιώνει το πανάρχαιο έθιμο για την αναβροχιά, "Περπερούνα"

περπερούνα

Η “Πράξη Τέχνης Ίμερος” έχει σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία με την κοινωνία της Κρήτης μέσω της τέχνης του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Τέχνες και πράξεις που δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια κοινωνικής συνείδησης. Μέσα από αυτό το πρίσμα τα μέλη της συνεργάστηκαν με την μουσικοπαιδαγωγό εκπρόσωπο του παιδαγωγικού βιωματικού συστήματος orff και καθηγήτρια πιάνου κα Μαρία Καλογεράκη, από κοινού σχεδίασαν σειρά μουσικοπαιδαγωγικών εργαστηρίων και σεμιναρίων εμπνευσμένα από την λαογραφία του τόπου μας.
Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα σε ένα από τα ομορφότερα και καταπράσινα χωριά της Κρήτης, τις Ποταμιές του δήμου Χερσονήσου. Οι δράσεις μας ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, τους πορτοκαλεώνες τα αμπέλια και τον ποταμό Αποσελέμη θα ενσωματώνουν μουσική, μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο.

perperoyna.png

perperoyna.png, by renas

Τις δράσεις υποστηρίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιών «Παναγία η Γκουβερνιώτισσα». Στο πρώτο προγραμματισμένο Εργαστήριο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου καλωσορίζουμε το φθινόπωρο αναβιώνοντας το πανάρχαιο πανελλήνιο έθιμο για την αναβροχιά «Περπερούνα».

Διαβάστε επίσης. . .

Με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων,...
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου...
Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης, στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Υπουργός...