Τρίτη 18 ΔΕΚ 2018 17:35
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  12°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Στο Ηράκλειο το παγκόσμιο κύπελλο ξιφομαχίας των νέων

Στο Ηράκλειο το παγκόσμιο κύπελλο ξιφομαχίας των νέων

1.jpg

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ) για δεύτερη χρονιά, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης– Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου, ένα από τα οκτώ βαθμολογούμενα Παγκόσμια Κύπελλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE ) στην κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια, που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους.
Στόχος της ΕΟΞ είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Περιφέρεια. Όπως αναφέρει η ΕΟΞ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, είναι η δυναμική συμμετοχή των τεσσάρων Σωματείων της Κρήτης που καλλιεργούν και διαδίδουν το άθλημα.
Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλη ανάπτυξη στο άθλημά και το γεγονός αυτό είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του Ηρακλείου.
Η συμμετοχή στους αγώνες προβλέπεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τη συμμετοχή περίπου 30 χωρών και 180 κορυφαίων αθλητών στην κατηγορία νέων.
Οι αγώνες θα προσφέρουν στην Κρήτη σημαντική προβολή για την διεξαγωγή διεθνών αθλητικών γεγονότων.
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνου με το συνδυασμό «Ρέθυμνο Αξίζεις» και τον Θοδωρή Νίνο στις επερχόμενες δημοτικές...
Ηχηρή παρέμβαση στο μείζον ζήτημα της οργάνωσης και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κρήτη κάνει με άρθρο του ο κ...
Αθλητικό εξοπλισμό και πιο συγκεκριμένα μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, αθλητικά στρώματα, ρακέτες,...