Δευτέρα 25 ΜΑΡ 2019 18:01
 • Ηρακλειο
  17°C
 • Χανια
  18°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια οι εταιρίες του Δήμου Ηρακλείου;

Λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια οι εταιρίες του Δήμου Ηρακλείου;

λότζια

Μείζον δημοκρατικό θέμα προκύπτει στη λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου, σχετικά με την λήψη των διαφόρων αποφάσεων από τις εταιρίες του Δήμου και τα Διοικητικά συμβούλια που ορίστηκαν σε αυτές. Αυτό το επισημαίνουν και ταυτόχρονα το θέτουμε υπ’ όψιν του Δημάρχου κ. Λαμπρινού, με αφορμή την απόφαση με αριθμό 87 της εταιρίας «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε.ΟΤΑ».
 
Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως αναφέρεται στο πρακτικό αριθμός 13 της εταιρίας, πάρθηκε με παρόντα 6 μέλη από τα 9 που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.
Το ekriti.gr επικοινώνησε με κάποια από τα μέλη που αναγράφονται ότι ήταν παρόντα και με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι 2 εξ αυτών μας απάντησαν ότι δεν ήταν παρόντα στη συνεδρίαση αυτή. Άρα, από τα 6 «παρόντα» μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, αν αφαιρέσουμε τα 2, μένουν 4. Τα οποία, στο σύνολο των 9 μελών του Δ.Σ., δεν αποτελούν απαρτία.

Οπότε, η συγκεκριμένη απόφαση είναι άκυρη!
 

horis_titlo_894.png, by renas

(από τα 6 μέλη που αναγράφονται ως παρόνα στην απόφαση 87, τα δύο δεν ήταν εκεί!)
 
Με αφορμή το παραπάνω απλό περιστατικό που ερευνήσαμε, τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:
1) Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων στο Δήμο Ηρακλείου;
2) Μπορεί ο επικεφαλής μίας δημοτικής εταιρίας να παίρνει όποιες αποφάσεις θέλει και να χρησιμοποιεί, στη λήψη αυτών των αποφάσεων, τα ονόματα των μελών τα οποία δεν ήταν παρόντα;
3) Η συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι η μοναδική ή έτσι παίρνονται όλες;

 
Ειλικρινά, θα θέλαμε την απάντηση του Δημάρχου κ. Λαμπρινού επί όλων των παραπάνω.

Η απάντηση Βαρδαβά

Στο θέμα απάντησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ  κ. Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος επισημαίνει τα εξής:
"Αναφορικά με το δημοσίευμά σας με τίτλο  «Λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια οι εταιρίες του Δήμου Ηρακλείου;» σας απαντώ ότι όσα αναφέρονται δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Και τα έξι μέλη που καταγράφονται ως παρόντα στην απόφαση «87» της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ παρευρέθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση. 
Τα πρακτικά μαγνητοφωνούνται κι έτσι αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να σας το αποδείξουμε. Η απάντηση λοιπόν είναι ναι. Επί της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Α.Ε. λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και απόλυτη διαφάνεια".

Η θέση του ekriti 

Τα όσα αναγράφονται στο ρεπορτάζ του  ekriti είναι απολύτως αληθή.
Το ekriti ουδέποτε δημοσιεύει κάτι χωρίς να το διασταυρώσει. Γι αυτό άλλωστε διακρίνεται για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του. 
Τα όσα ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και το γνωρίζει καλά και ο ίδιος. 
Όμως επειδή «κάτι έπρεπε να πει», παρουσιάζει ως αναληθές το ρεπορτάζ του ekriti. 
Κύριε Πρόεδρε Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί ψευδών αναφορών και σας παραπέμπουμε στον κ . Τζιαν Αντρέα Γκαραντσίνι,  που είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας στην οποία είσθε Πρόεδρος και ο οποίος μας δήλωσε ότι στην επίμαχη συνεδρίαση που αναφερθήκαμε, όχι μόνο δεν ήταν παρών (όπως αναγράφεται στο πρακτικό), αλλά ούτε καν γνωρίζει την απόφαση που πήρατε και ότι κακώς χρησιμοποιήθηκε το όνομά του.
Αυτό μας δήλωσε ο ίδιος. 
Τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην παραπάνω επιστολή σας, είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση. 
Τέλος, το ekriti περιμένει για το επίμαχο ρεπορτάζ (στο οποίο απαντήσατε εσείς), την  απάντηση του Δημάρχου κ. Λαμπρινού. Και πιστεύουμε ότι θα την έχουμε, όταν διερευνήσει το θέμα.

 
 

Διαβάστε επίσης. . .

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει με την κοινοπραξία των εργοληπτών, από τη στιγμή που θα...
Το μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Ηρακλείου Γιώργου Βλαχάκη για την 25η Μαρτίου: Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου...
Απαράδεκτη πράξη χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολακη, ο υπουργός Μεταφορών και...