Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 03:38
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Τους απολύουν ενώ έχουν σύμβαση μέχρι το τέλος του 2017 (φωτο)

Ηράκλειο: Τους απολύουν ενώ έχουν σύμβαση μέχρι το τέλος του 2017 (φωτο)

συμβασιούχοι λότζια

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, καθώς σε περίπου 13 συμβασιούχους έγινε γνωστό, αιφνιδιαστικά όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, σήμερα το πρωί, ότι αποτελούν πλέον παρελθόν! Παρά το γεγονός ότι υπήρξε, προ μηνών, η κατάθεση τροπολογίας, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας και πέτυχαν την παράταση των συμβάσεών τους, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, εντούτοις, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση έκανε πίσω «δείχνοντας» την έξοδο σε 13 συμβασιούχους, σε πρώτη φάση, και σε ακόμη 27, μέχρι τις 22 Απριλίου.

συμβασιούχοι λότζια

συμβασιούχοι λότζια, by renas

 

συμβασιούχοι λότζια

συμβασιούχοι λότζια, by renas

 

συμβασιούχοι λότζια

συμβασιούχοι λότζια, by renas

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε αντιδράσεις κι έτσι μετά την πρωϊνη ένταση στην υπηρεσία, ελήφθη η απόφαση για μετάβαση στη Λότζια όπου συγκεντρώθηκαν οι απολυμένοι της Καθαριότητας, περιμένοντας να έχουν μία συνάντηση είτε με τον δήμαρχο είτε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους με 24μηνες συμβάσεις, οι οποίοι απολύονται με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κι ενώ είχε κατατεθεί τροπολογία, με παρέμβαση και τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τοπικών φορέων, όπως το ΕΚΗ, για την παράταση ισχύος των συμβάσεών τους, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017!

Με την τροπολογία, θεσμοθετήθηκε η παράταση των συμβάσεων τους, ωστόσο, όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν ισχύει τελικά. Περίπου στις 12 το μεσημέρι, έγινε μία συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά, όπου οι απολυμένοι ενημερώθηκαν για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δόθηκαν εξηγήσεις αλλά, όπως είπαν, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για το τι θα γίνει τελικά αφού είναι ευθύνη του υπουργείου εσωτερικών αν και έχουν τη στήριξη του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού,. Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά από αυτή την εξέλιξη, την οποία στη Λότζια χαρακτηρίζουν ως απόφαση – «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναζητούν μαζί με τη νομική υπηρεσία, τρόπους αντιμετώπισης και αντίδρασης.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε ότι ο δήμος στηρίζει τους 56 εργαζόμενους που θίγονται από την απόφαση και θα κάνει ότι είναι δυνατόν μαζί με όλους τους άλλους δήμους ώστε να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε.
Με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε ότι ουσιαστικά τινάζεται στον αέρα ο σχεδιασμός του δήμου και μάλιστα εν όψει της τουριστικής σεζόν με πλήθος επισκεπτών στο Ηράκλειο. Ο ίδιος έκανε λόγο για «τεράστιο πλήγμα» στην υπηρεσία που ουσιαστικά αποδεκατίζεται!

Διαβάστε επίσης. . .

Το Εσπερινό επαγγελματικό λύκειο Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έως 29 του μήνα, οι μαθητές / τριες...
Με τρεις προ-φεστιβάλικές και μία μετα-φεστιβαλική ομιλία που οργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου , συνεχίζονται αυτή...