Τρίτη 20 ΜΑΡ 2018 23:44
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: "Θερμή" υποδοχή και ένταση στο Επιμελητήριο για τον υφυπουργό

Ηράκλειο: "Θερμή" υποδοχή και ένταση στο Επιμελητήριο για τον υφυπουργό

Αστυνομία Επιμελητήριο

Με τα μέλη του ΠΑΜΕ να έχουν συγκεντρωθεί έξω από Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οδό Κορωναίου, έγινε η υποδοχή του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. Πανό με συνθήματα όπως "Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε" και "Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση", ήταν τα μηνύματα που έστειλαν στον αναπληρωτή υπουργό οι συγκεντρωμένοι.

Τελικά ο Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος το πρωί με δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μπήκε στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Δεν έλειψε όμως η ένταση όταν οι διαδηλωτές "έσπασαν" τον αστυνομικό και προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης, όπως βλεπετε στις φωτογραφίες.

Πετροπουλος

Πετροπουλος, by gpapadakis

Πετροπουλος Επιμελητηριο
 

Πετροπουλος Επιμελητηριο, by gpapadakis

Αστυνομία Επιμελητήριο

Αστυνομία Επιμελητήριο, by gpapadakis

Αστυνομία Επιμελητήριο

Αστυνομία Επιμελητήριο, by gpapadakis

Διμοιρια Επιμελητηριο

Διμοιρια Επιμελητηριο, by gpapadakis

Ο υφυπουργός ήταν βασικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνουν τα επιμελητήρια, για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. 

«Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα»

Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ και το νέο ασφαλιστικό. Επεσήμανε ότι για το 80% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι μικρότερες οι εισφορές, σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, ενώ πρόσθεσε ότι το 20% θα καταβάλλει υψηλότερες εισφορές.
Όπως σημείωσε, «οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό η λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει».
Επεσήμανε ακόμη ότι, κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις διάφορες ασφαλιστικές κατηγορίες που υπήρχαν πριν «και για αυτό οδηγηθήκαμε σε 350.000 ανασφάλιστους στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούταν να πληρώσουν στην βάση τεκμαρτών εισοδημάτων που δεν υπήρχαν».
Ακόμη, τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στο να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή, ώστε να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο σύστημα.
Νωρίτερα, ένταση είχε επικρατήσει στον χώρο του Επιμελητηρίου, έξω από τον οποίο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να μπουν στο Επιμελητήριο για να διαμαρτυρηθούν, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν.

(φωτογραφία image-srvices)
 

Διαβάστε επίσης. . .

Εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της θρασύτατης διάρρηξης.
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ Σ. του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης. Εκλέγονται κατά σειρά οι...
Συνολικά 3.85 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το δίμηνο του 2018 στα αεροδρόμια, αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2017. Αύξηση 0,3%...